Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Nagyböjti misesorozat kezdődött a katolikus templomokban; egyhetes lesz idén a TeSzedd akció; meghosszabbítják az ifjúsági filmes pályázat nevezési határidejét.
Hamvazószerda
Hamvazószerdával elkezdődött a nagyböjt a Római Katolikus Egyházban. Szombathelyen évek óta hagyomány, hogy a 40 napos bűnbánati időszakban minden szerdán és pénteken más-más katolikus templomban gyűlnek össze a hívek reggel közös szentmisére. Hamvazószerdán az oladi Batthyány-templomban tartották az elsőt. A szertartás során hívek homlokára hamuval keresztet rajzoltak, emlékeztetve az elmúlásra és a bűnbánatra. Nagyböjtben Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülnek a keresztények. A stációs szentmisék helyszíneit a Szombathelyi Egyházmegye honlapján olvashatják.

TeSzedd
Minden eddiginél hosszabb, egyhetes lesz idén a TeSzedd - Tisztítsuk meg Magyarországot akció. A szervezők immár nyolcadik alkalommal hívják az önkénteseket közös szemétgyűjtésre március 18-24. között. Szombathelyen 35 találkozási pontot jelöltek ki, ebből 11 lesz nyílt, ahová bárki csatlakozhat. Az önkéntesek többek között a Bogáti úton, a Stromfeld-lakótelepi kutyafuttatón és a Szent László parkban szedhetik a szemetet. Az akció kiegészül a Fenntarthatósági Hét programjaival, amely az iskolás korosztály környezettudatos gondolkodását erősítené. További információkat és térképet a szelektalok.hu weboldalon olvashatnak.

PLÁNtáló
Meghosszabbítja a nevezési határidőt az AGORA a PLÁNtáló ifjúsági filmes pályázatra: március 14-ig várják a nevezéseket. A kiírás célja a filmezés népszerűsítése, bemutatkozási lehetőség biztosítása, a fiatal amatőr filmesek szakmai fejlődésének segítése. A 12-18 illetve a 18-25 éves korosztály külön kategóriában versenyez. 15 percnél rövidebb filmekkel lehet nevezni műfaji megkötés nélkül. Az alkotásokat négytagú zsűri értékeli, az eredményeket március 22-én hirdetik ki.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb