Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Megemlékeztek vitéz Both Béláról halálának évfordulóján - Képes éléménybeszámoló Ukrajnából és Moldovából - Rozán Eszter új kötetének  bemutatója a Berzsenyi-könyvtárban.
Both Béla

Megemlékezést tartottak vitéz Both Béla sírjánál halálának 18. évfordulóján a Jáki úti temetőben. Az egykori nyugalmazott dandártábornok a második világháború után szibériai fogságba került, majd évekig a recski munkatáborban raboskodott. Puskás Tivadar polgármester emlékező beszédében kiemelte: Both Béla elkötelezett volt hazája, hite és családja iránt, élete a kitartás és a hazaszeretet példája. A Recski Szövetség alapítójaként sokat tett a múlt feltárásáért, a diktatúra áldozatainak támogatásáért. 4000 sorstársa rehabilitációját segítette. A sírnál Berta Tibor ezredes-helynök mondott imát, majd a kormányhivatal, a szombathelyi és a Vas megyei önkormányzat vezetői, a rendvédelmi szervek, a premontrei gimnázium, a Recski Szövetség és a hagyományőrző egyesületek képviselői koszorút helyeztek el Both Béla nyughelyénél.

Bexter

Fényképekkel és videofelvételekkel illusztrált élménybeszámolót tartott 2 évvel ezelőtti utazásáról Vass Péter Bexter fotós az AGORA Művelődési és Sportházban. Két társával a háborús övezetnek számító Krím-félsziget szomszédságába, Moldovába és Ukrajnába utaztak. Felkeresték egyebek mellett a Fekete-tenger partján fekvő történelmi nagyvárost és üdülőhelyet, Ogyesszát, és jártak az oroszbarát erők által létrehozott, Moldovától elszakadt államban, a Dnyeszter-menti Köztársaságban is.

Rozán Eszter

Megjelent Rozán Eszter hetedik, Albatrosz szabad című könyve, amit szerdán mutattak be a Berzsenyi-könyvtárban. A szerzővel Csuti Borbála beszélgetett a regénytrilógia harmadik, befejező részéről. A közönség hallhatta a történet néhány epizódját is, amit Rozán Eszter erre az alkalomra dramatizált, és barátaival olvasott fel.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb