Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Iskolai beiratkozás időpontja. Petíció az agrártámogatások megmaradásáért. 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Puskás Tivadar polgármester Farkas Józsefnét.
Beiratkozás

A Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatala kijelölte a 2019-ben tanköteles korba lépő gyerekek általános iskolai beiratkozásának időpontját. E szerint az első évfolyamba április 11-én 8 és 19 óra között, valamint április 12-én 8 és 18 óra között írathatják be gyermekeiket a szülők. A körzeten kívülről érkező jelentkezők felvételét az iskola igazgatója elutasíthatja. Ebben az esetben a szülő öt napon belül köteles beíratni gyermekét a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.

A szülők idén már választhatják az online ügyintézés lehetőségét, amelynek során az adatokat a KRÉTA rendszer felületén, vagy azeugyintezes.e-kreta.hu weboldalon otthonról is kitölthetik. Ebben az esetben az intézményben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni.

Agrárkamara

Az agrártámogatások megmaradásáért fogalmazott meg petíciót a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Az Európai Bizottság ugyanis számottevően csökkentené a közös agrárpolitika forrásait. Az így megtakarított összeget a migráció támogatására csoportosítaná át. A magyar agrárium biztonságos minőségű és mennyiségű élelmiszerrel látja el az országot, sőt exportra is termel. Nem csak a versenyképességet, hanem a gazdák megélhetését is veszélyeztetné a támogatások tervezett csökkentése. Ezért az agrárkamara és a MAGOSZ is arra kéri az ágazat képviselőit és minden magyar embert, hogy aláírásával tiltakozzon a tervezett intézkedés ellen. Vas megyében kilencezer gazdálkodót tartanak nyilván, eddig 800-an írták alá a petíciót.

Szépkorú

90. születésnapja alkalmából köszöntötte Puskás Tivadar polgármester Farkas Józsefnét. Margit néni Répcevisen született, 18 évesen ment férjhez, hat gyermekük született. A családjával Megyehídon éltek nehéz, dolgos éveket, gazdálkodtak. Később takarítónőként dolgozott. Férje 2007-ben hunyt el, lányánál lakik Szombathelyen. Kiváló egészségnek örvend. Sokat sétál, szívesen kertészkedik, olvas, sokat imádkozik. 13 unokája, 13 dédunokája és két ükunokája van.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb