Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rövid hírek

Ülésezett a jogi és társadalmi  kapcsolatok bizottsága - Életmentő Pont lett a Bartók Terem - Zenei műveltségi verseny a Neumann-iskolában - Sajtótájékoztató a Tóth Géza Súlyemelő emlékversenyről.
Jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága
Kedden délután ülést tartott a városi közgyűlés jogi és társadalmi kapcsolatok  bizottsága. A testület támogatta, hogy amennyiben március 15-ig nem fogadják el az idei költségvetést, akkor a közgyűlés  az önkormányzat zavartalan működése érdekében alkosson rendeletet az átmeneti gazdálkodásról. A bizottsági tagok egyetértettek azzal is, hogy a közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén ismételten tárgyalja meg a közbeszerzések valódi ellenőrzésével, átláthatóságával kapcsolatos, február 28-án  hozott határozatát.

Szimfonikusok  
Félautomata defibrillátort helyeztek el a  Bartók Terem és a Zeneiskola közös folyosóján. Az eszköz használatát és az újraélesztés lépéseit Köcse Tamás és Horváth Balázs mentőtisztek mutatták be a Savaria Szimfonikus Zenekar tagjainak. Az eseményen  elhangzott, hogy a beavatkozásról a mentőket sikeres újraélesztés esetén is értesíteni kell. Szombathelyen már több mint 32 ezren ismerik az újraélesztés technikáját, és ez a szám folyamatosan emelkedik. Az eszköz elhelyezésével a Bartók Terem is bekerült Életmentő Pontok közé.  

Zenei műveltségi verseny
“Síppal, dobbal, nádihegedűvel” címmel hirdette meg a már hagyományos, 4. éve megszervezett megyei zenei műveltségi versenyt a szombathelyi Neumann-iskola. A vetélkedőre 5-8. osztályos diákokat vártak, akik 3 fős csapatokban mérték össze tudásukat. Ezúttal 9 iskola felsőtagozatosai vettek részt az elméleti, gyakorlati és projektmunkában. A rendezvény célja, hogy a fiatalok megismerjék és tovább is adják a népzene értékeit. Idén a magyar népi hangszereket állították a szervezők a fókuszba, ezért a csapatoknak egy-egy ilyet is kellett készíteniük.


Tóth Géza emlékverseny
Nyolcadik alkalommal rendezik meg a hétvégén az olimpiai ezüstérmes, Európa- és világbajnok, 157-szeres magyar csúcstartó Tóth Géza súlyemelőről elnevezett emlékversenyt. A legendás sportoló Szombathely díszpolgára is, érdemeit a város polgármestere hangsúlyozta a szombati eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. A rangos rendezvény 69 indulója között az ország súlyemelő elitje, köztük a Haladás VSE felnőtt és utánpótlás kiválóságai is versenybe szállnak. Itt lesz a tavalyi országos bajnokság ezüstérmese, Szűcs Róbert, a szombathelyiek képviseletében porondra lép Polgár Mirjam és Gyűrűs Barbara is. A Tóth Géza Súlyemelő Emlékverseny az ország egyetlen pénzdíjas megmérettetése. Az esemény március 16-án délben kezdődik a Haladás Sportkomplexumban.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb