Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Népszerű a komposztálás

Egy hónap alatt több mint 3000 komposztáló ládáért regisztráltak Vas megye lakosai. A Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás október elején indított regisztrációs oldalán átlagosan 100 ládát igényelnek naponta.
Egyre többen vannak, akik az összegyűjtött leveleket és a levágott növényi részeket komposztálóládákba teszik. Így egyrészt nem a kukákba kerül és nem kell égetni sem. Másrészt a szakemberek azt mondják, a növényeknek jót tesz a komposztálásból származó anyag. A komposztot sokmindenre tudjuk használni: talajtakarásra, azaz mulcsozásra, ami fagy ellen és a talaj kiszáradása ellen is véd. Emellett tápanyagot juttatunk vissza a talajba, ami sokkal jobb mint a műtrágya.

A kompsztálás népszerűsítéséért indított kampányt a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás. Honlapjukon lehet kompsztládákat igényelni. A regisztráció egy hónapja indult, azóta több mint 3000 darab ládát igényeltek, azokat várhatóan 2014 tavaszán osztják majd ki.

Szombathelyen egyébként október 1. és november 30. között lehetséges az avar elégetése. De feltétel, hogy veszélyes anyagokat nem lehet a tűzre tenni, illetve vasárnap és ünnepnapokon sem lehet égetni.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb