Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Etetik a vadat

A február végén záródó vadászati évben összesen 6500 tonna takarmányt szánnak a vadászatra jogosult szervezetek Vas megyében a vad etetésére. A jó idő miatt szénát egyáltalán nem kell most az erdőkbe vinni.
Kukoricát szórnak a szentpéterfai erdőben a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai. A nyiladék melletti bozótos az állatok kedvelt búvóhelye, az úton a nyomokból jól látszik, nagy itt a patás forgalom. A részvénytársaság Vas megyében 45 ezer hektáron gondozza az erdőt, kilenc vadászterületet kezel. A téli és a kora tavaszi időszakban folyamatosan etetik a vadat. Az idei tél kedvez a vadállománynak. Szálas takarmányból az enyhe idő miatt kevesebbet, a szemes takarmányból viszont 400 tonnát juttat ki a Szombathelyi Erdészeti Zrt. a vadászterületeire.

Pukánszki Zoltán, Szombathelyi Erdészeti Zrt. vadgazdálkodási előadója elmondta, egyrészt azért etetnek, hogy a szarvasok, őzek, vaddisznók ne a mezőgazdasági területeket dézsmálják meg. Másrészt jelenleg is folynak a társas vadászatok.

Információink szerint a vasi vadállomány csökkent az elmúlt időszakban, de csak becsült adatok állnak rendelkezésre. Az életterük szűkült, ugyanis – ahogy a kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságától megtudtuk, a földalapú állami támogatás miatt egyre több vadföldet művelnek már meg, és egyre több a bekerített mezőgazdasági terület is. A tavalyi vadászati évben Vas megyében az 54 vadászatra jogosult szervezet közel 20 ezer szarvast, őzet és vaddisznót ejtett el.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb