Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Március elsejétől változik a buszmenetrend

Több helyi járat menetrendjét módosította, egy buszjáratot pedig törölt a szombathelyi közgyűlés a Vasi Volán javaslatára. Az indulási időket a munkába és iskolába járók igényeihez igazították.
A közgyűlés szeptemberben 15 százalékkal növelte a járatok sűrűségét, az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján most ezt korrigálták. A képviselőtestület változtatás nélkül fogadta el a Vasi Volán javaslatát.

Meghosszabbított útvonalon és három új járattal közlekedik majd a 6-os busz a Minerva Lakóparkig.  A 25-ös buszra, lakossági kezdeményezésre, a Szűrcsapó helyett a Váci Mihály utcában lehet majd felszállni. A 6A jelzésű járat viszont megszűnik, mert nem volt elég utasa. A 22-es buszjárat reggeli indulási időpontjait a reggeli iskolakezdéshez igazították. A Parkerdő lakóparkban, a Falunagy utcában új megállóhelyet alakítanak ki, ezután itt is megáll majd a 27-es busz. Az utasok megkérdezése után döntés született arról is, hogy az Ipartelep és Olad között közlekedő 5H-s járat 5 perccel korábban indul majd és megáll a Vasútállomáson.

A közgyűlésen Lazáry Viktor alpolgármester a körzetében lakók kérését tolmácsolta. Ennek köszönhetően az eredeti változtatások mellett döntöttek arról is, hogy a 22-es járat a Kilátó úttól 7.20-kor, a Vasútállomástól pedig 17.20-kor is indul majd a jövőben. A testület egyetértett Takátsné Tenki Mária javaslatával is, miszerint vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy a Thököly utcai két buszmegállót áthelyezzék a Ferences-kert mellé. A belváros képviselője szerint csúcsforgalomban a buszok elfoglalják a külső sávokat, nehezítve ezzel az autós közlekedést.

A módosításokkal összesen négy millió forintot takarít meg az önkormányzat. Az új menetrend március elsején lép életbe.


Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb