Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Mérnökképzés: adottak a feltételek

A szombathelyi ipart és a mérnökképzést érintette Ipkovich György, az MSZP Vas megyei elnöke és Nemény András, a párt szombathelyi vezetője a szerdai sajtótájékoztatón. A Fidesz Szombathelyi Szervezete közleményben azt írta, a kormány eddig is támogatta a gépészmérnök-képzést. Az idei költségvetésben már 100 millió forintot elkülönítettek erre a célra.
A szombathelyi ipari parkot kinőtte a város - hangsúlyozta Ipkovich György. Szerinte nagy lehetőség van az iparban, így ezt is fejlesztenék egy eseteges kormányváltás esetén. Ingatlanvásárlási és fejlesztési támogatást adnának a cégeknek, amelyekkel már tárgyalásban állnak. Nemény András kiemelte: az MSZP is fontosnak tartja, hogy az egyetemen elinduljon a műszaki képzés, de ennek feltételei még nem adottak, viszont pártja ígérete szerint erre biztosítana külön forrást.


AZ MSZP-SEK MÁR ÖSSZEFOGTAK: SAJÁT MAGUKÉRT

AZ MSZP-sek már egyszer összefogtak, akkor az M86-os útért, de annak semmi eredménye nem lett. Az M86-os út építését Hende Csaba és a jelenlegi kormány indította útjára. Már akkor bebizonyosodott, hogy egy MSZP-s összefogás nem képes megváltoztatni, nem képes jobbá tenni a szombathelyiek életét.

A Kormány eddig is támogatta a gépészmérnökképzés kialakítását a Nyugat-Magyarországi Egyetemen, ennek jegyében az intézmény 2014-es költségvetésében 100 millió forintot biztosított a struktúraátalakításra. A közeljövőben további források bevonása is várható.

Az MSZP ugyanakkor egyetlen egy ügyért képes csak összefogni és akár az ördöggel is cimborálni: ez pedig a saját érdekük, a hatalom megszerzése. Nemény András és Ipkovich György egy olyan összefogásnak a tagja, ahol százmilliókat rejtegetnek külföldi bankszámlákon, ahol jogerősen szabadságvesztésre ítélt adócsalók vannak és ahol Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon is vezető szerephez juthatott.

Az MSZP ideje alatt az egekbe szökött a munkanélküliség, az ország eladósodott, Szombathelynek pedig több mint 18 milliárdnyi adóssága keletkezett. Az MSZP-s Nemény András pártjával együtt nem hogy a mérnökképzést nem tudná elindítani Szombathelyen, de ha rajtuk múlt volna, ma nem lenne 11,7 milliárdos kórházfejlesztés, majd 9,6 milliárdos Haladás Sportkomplexum beruházás, és nem lenne 86-os út sem.

Nemény Andrásnak, mint a megyei MSZP elnökének inkább azon kellene törnie magát, hogy az adócsalásért jogerően szabadságvesztésre ítélt párttársa, Czeglédy Csaba minél előbb fizesse vissza a Szombathelyieknek azt a közel 30 millió forintnyi alpolgármesteri juttatást, amelyet úgy vett fel, hogy közben egy budapesti irodában, napi 8 órában ügyvédjelölt volt.

Fidesz-MPSZ Szombathelyi Szervezete


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb