Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nem lesz gond a parkolás

A Savaria Történelmi Karneválra megújulhat a Bartók Béla Zeneiskola mögötti parkoló. A tervek már elkészültek, a végső szót a közgyűlés mondja ki a jövő héten. Megszűnik a körforgalom, több lesz a hely.
Az augusztusi forgatag egyik kedvelt helyszíne a sörtér, ahol a vendéglátók gasztronómiai csemegékkel várják a karneválozókat, a színpadokon fellépő együttesek pedig változatos műfajú zenékkel szórakoztatják a közönséget. Az év többi napján autókkal teli a belvárosi parkoló. Nyolcvan megjelölt férőhely van a területen, de sok a szabálytalanul álló jármű is. Ezen az állapoton változtatna az önkormányzat.

A februári közgyűlés elé kerül a parkoló felújítására vonatkozó javaslat. A terv már elkészült, eszerint megszűnik a körforgalom és újabb tíz parkolóhelyet festenek fel. Emellett a zeneiskola és a szimfonikus zenekar saját területén, közvetlenül az iskolaépület mögött 18 szabályos parkolóhelyet alakítanak ki. Rendezik a terepet, fákat is telepítenek. Új burkolatot kap a terület egy része, ami folytatása lesz a Rákóczi utcai díszes térkövezetnek.

Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója elmondta: a parkoló felújításával egyidejűleg egy kisebb, üvegfalú jegyirodát építenek a mostani gazdasági bejárat elé. A beruházás várható összköltsége húszmillió forint. A felújított parkoló része lehet a régóta tervezett történelmi sétaútnak - emelte ki Lazáry Viktor alpolgármester. Szombathely történelmi-régészeti városrészének két egysége már elkészült. A Ferences kertben létrehozták a témaparkot és megújult az Iseum. A két létesítmény között épülhetne ki a sétálóutca. Ez a pályázati forrásból megvalósítható fejlesztés a belváros részben elhanyagolt területének teljes rehabilitációját célozza meg.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb