Nyomtatás

Nagyobb biztonságban a vasútállomáson

2014-03-27, 07:48
   |   Kategória: Tér-Kép
Automata újraélesztő készüléket helyeztek el a szombathelyi vasútállomáson. Ezzel nőnek az esélyei azoknak, akik hirtelen keringésleállás miatt kerülnek bajba. A GYSEV Zrt. a nagyobb utasforgalmú állomásokon helyezett ki készülékeket.
A GYSEV Zrt. kétmillió forintból öt félautomata újraélesztő készüléket vásárolt, amelyeket a nagyobb forgalmú vasútállomásokon, Sopronban, Szombathelyen, Csornán, Körmenden, valamint a cég vezérigazgatóságának épületében helyeznek el.

Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében hangsúlyozta,  a keringés összeomlása, hirtelen szívmegállás bárhol és bármikor bekövetkezhet, ezért rendkívül fontos, hogy mindenki sajátítsa el az újraélesztés egyszerű fogásait. Hozzátette,  Szombathelyet nem véletlenül hívják a segítés városának, hiszen egy országosan mintaadónak szánt program keretében vállalták, hogy a megyeszékhelyen élők harmadának megtanítják az újraélesztést. Ennek jegyében számos közintézményben, iskolában, a város nagyobb cégeinél tartottak már gyakorlati képzést is tartalmazó rövid kurzusokat, és hasonlóban a szombathelyi vasútállomáson dolgozó GYSEV-alkalmazottak közül is részesültek néhányan.
    
defib2

A félautomata defibrillátort egyszerűen ki kell venni a falra rögzített dobozból, amely riasztóval van ellátva, és a jelzést hallva azonnal értesítik a mentőket. A készülék pontos utasításokkal látja el használóját, aki valóban életet menthet vele, ha ismeri az újraélesztés egyszerű fogásait - magyarázta Puskás Tivadar.
    
Az ünnepségen Skála János, a GYSEV Zrt. vezérigazgató helyettese azt mondta: bíznak abban, hogy a készülékeket soha nem kell majd használni, de utasaik biztonságának növeléséhez az is hozzátartozik, hogy a legforgalmasabb helyeken legyenek defibrillátorok.


MTI

VideóGaléria

{gallery}http://www.flickr.com/photos/szombathelyi7/sets/72157642955324943/{/gallery}