Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Újra élet lesz a volt honvédségi lakásokban

Már a bútorok is a helyükre kerültek abban a Rohonci úti önkormányzati lakásban, amelynek kulcsát múlt héten vehette át Rába Edit. Ő az egyik, aki volt honvédségi lakásba költözhetett.

A város 2010-ben kérelmezte először a 27 honvédségi lakás rendelkezési jogának átadását. Szombathely Önkormányzata és a Honvédelmi Minisztérium a többfordulós tárgyalások után tavaly októberben kötötte meg a szerződést a bérlőkijelölési jog visszaadásáról.

- A lakások közül húsz már helyreállított, a többi még felújításra szorul - mondta el Puskás Tivadar polgármester, miután meglátogatta a családot.

A bérlőkijelölés pályázati úton történik. A két gyermeket nevelő édesanya, Rába Edit korábban egy főzőfülkés, 25 négyzetméteres lakásban lakott, most párjával együtt költözhetett be az 54 négyzetméteres összkomfortos lakásba. - Az új városvezetés új lakásrendeletet alkotott, amelyben újrafogalmaztuk a jogosultság és a rászorultság fogalmát - hangsúlyozta a helyszíni sajtótájékoztatón Marton Zsolt alpolgármester. Szakály Gábor tanácsnok kiemelte, a rendszer nemcsak igazságosabb, hanem jóval gyorsabb is. Ha valaki pályázik, néhány hónap alatt otthonhoz juthat.  


Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb