Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Határon átnyúló közlekedés

Újraélesztenék a korábban meglévő közúti kapcsolatokat a magyar-osztrák határtérségben - erről tartottak ma konzultációt a Megyeházán. A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ megvalósíthatósági tanulmánysorozatot készít tíz megépítendő útszakaszról Vas megyében. Ezzel kapcsolatban hívták párbeszédre a határmenti települések polgármestereit.
A határtérségben élők naponta járnak át Ausztriába dolgozni, óvodába, iskolába. Helyzetüket nehezíti, hogy megfelelő minőségű átkelők és utak híján gyakran csak kerülőúton jutnak el a céljukhoz. Tavaly kormányközi szándéknyilatkozat aláírására is sor került a Burgenland és Magyarország közötti, régi közúti összeköttetések felélesztéséről, az ehhez szükséges források előteremtéséről. A mostani konzultáció célja az volt, hogy felmérjék az érintett települések igényeit, észrevételeit.

Tíz fontos útvonal megépítésére tettek javaslatot a jelenlévők. Többek között Szombathely-Rohonc, Alsószölnök-Farkasdifalva és Narda-Pinkavölgy között is létesülne közúti kapcsolat. Ezeket a koordinációs központ egyesével, részletesen megvizsgálja majd. A megvalósíthatósági tanulmány 2015 május végéig készül el. Ezzellehet európai uniós forrásokra pályázni, hogy   utána a rangsorolás alapján elkezdődjön az építkezés.
Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb