Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Értékeltek a képviselők

A TAO pályázatról, a Szociális Lakásügynökségről és a Szombathely Pontról is véleményt mondtak a frakciók képviselői a júniusi közgyűlés után tartott sajtótájékoztatón. 
A nyári szünet előtti utolsó közgyűlés volt
A nyári szünet előtti utolsó közgyűlés volt
A ciklus utolsó érdemi közgyűlése volt a júniusi – így értékelt a Jobbik. Az ellenzéki párt képviselője, Balassa Péter a csütörtöki tanácskozásról kiemelte: a városfejlesztési projekteket jobban meg kellett volna tervezni, így azok nem szorultak volna kiegészítésre. Arról is beszélt, hogy előbb a Haladás stadion megvalósításával kell foglalkozni, utána a Kenderesi úti pályával, amit az úgy nevezett TAO forrásból fejleszt az önkormányzat. A Jobbik képviselője üdvözölte a Szociális Lakásügynökség felállítását. Balassa Péter sokallta azt a 23millió forintot a Szombathely Pont irodájának felújítására.

Gratulált Puskás Tivadarnak Horváth Zoltán. Az LMP-s képviselő a polgármester csütörtökön született unokájának kívánt minden jót a sajtótájékoztatója elején. A csütörtöki közgyűlésről a képviselő kiemelte a költségvetés módosítását: szerinte nem szabadna megterhelni előre a 2015-ös városi büdzsét. A belvárosi önkormányzati ingatlanok eladását sérelmezte Horváth Zoltán. Azt emelte ki, hogy nem szabadna hagyni amortizálódni a Kisfaludy Sándor utca 1-es szám alatti épületet. Arról is beszélt, hogy az LMP a nyarat felkészüléssel tölti az őszi önkormányzati választásokra.

Naponta 2 millió 700 ezer forinttal nő Szombathely adóssága – így kezdte beszámolóját Horváth Attila. Az MSZP-s képviselő azt mondta: az önkormányzatnak nincsenek tervei, pedig szükség lenne azokra, ugyanis a város adóssága a 2014-es év végére 1 milliárd forint lesz. Horváth Attila emlékeztetett: Czeglédy Csaba MSZP-s képviselőt választotta a közgyűlés a nemrég elhunyt Gyebrovszki János helyére a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. felügyelő bizottság elnökének. Azt ígérte, hogy egy hónapon belül lesz üzleti terve a cégnek, mert az eddig hiányzott a működéshez.

Huszonegyedik századi kosárlabdapálya lesz a Gayer-parkban – ezt a döntést is kiemelte a csütörtöki közgyűlésről Lendvai Ferenc. A Fidesz képviselője elmondta: a Falco KC-val közösen, TAO-pályázat keretében lesz forrás a pályaépítésre. A Szociális Lakásügynökségről Lendvai Ferenc azt mondta: sokszoros a túljelentkezés az önkormányzati lakásokra, így biztosan jól használják majd a piaci ingatlanokat az önkormányzat koordinálásában. Kiemelte, hogy a költségvetés módosításával iskolai és óvodai felújításokra jut pénz, plusz 10-10millió forinttal bővítették a fejlesztési és a karbantartási keretet.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb