Hiba
 • JFile: :olvasás: Nem nyitható meg a fájl: https://query.yahooapis.com/v1/public/yql?q=SELECT+%2A+FROM+yql.query.multi+WHERE+queries%3D%27SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.info+WHERE+api_key%3D%22895d05375cb5ea3fd69836b3a3cd012b%22+and+photoset_id%3D%2272157647180277368%22%3B+SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.photos%28300%29+WHERE+api_key%3D%22895d05375cb5ea3fd69836b3a3cd012b%22+and+photoset_id%3D%2272157647180277368%22+and+extras%3D%22description%2C+date_upload%2C+date_taken%2C+path_alias%2C+url_sq%2C+url_t%2C+url_s%2C+url_m%2C+url_o%22%27&format=json&env=store%3A%2F%2Fdatatables.org%2Falltableswithkeys&_maxage=300&callback=
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Hende Csaba az árvízhelyzetről

Eredményes az eddigi árvíz elleni védekezés, a különböző szervezetek jól működnek együtt, minden szükséges erő és eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy az eddig már bekövetkezett károkat leszámítva, további baj ne történjen - közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter a Petőfi-telepen vasárnap.
Szentgotthárd térségében már apad a Rába, Körmendnél hamarosan a valaha mért legmagasabb vízállásnál várhatóan alacsonyabban tetőzik majd a folyó, levonulóban van az árhullám - mondta a honvédelmi miniszter.
    
Hende Csaba hozzáfűzte: a gyors áradás, a hirtelen felgyülemlő csapadékvíz miatt sok helyen történtek váratlan események. Így volt ez Szombathely
külső részén, a Petőfi-telepen is, ahol a nemrég épült lakóparkban elmulasztották a megfelelő vízelvezető rendszer kialakítását, ezért a szakszerű védekezés ellenére is több családi házba betört a víz és komoly károkat okozott.

A miniszter vasárnap először Puskás Tivadar  polgármester beszámolóját hallgatta meg a lakópark egy olyan utcájában állva, ahol néhány órával azelőtt még térdig érő víz hömpölygött. A polgármester elmondta, hogy több mint ezer homokzsákkal védték együtt a házakat a lakók, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és a polgári védelem szakemberei, de így is több házba betört a víz, volt ahol a nappaliban negyven centiméteres magasságban állt. Hozzátette: az áramellátás is megszűnt, a szolgáltató elővigyázatosságból kikapcsolta azt, hiszen egy transzformátor házat is elért az áradás, így csak hajnalban, 4 óra 30 perckor lett áram, de ekkorra már sikerült elvezetni a Halastó és Hattyú utcából is a vizet.
   
Gaál Róbert, a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője egy térképen magyarázta el a körülötte állóknak, hogy mi történhetett. A környező dombról az úgynevezett Gally-ároknak kellett volna elvezetnie a vizet a megáradt Perint patakba, de mivel az árkot benőtte a növényzet és a patak vízszintje is magasan volt, egyfajta visszaduzzasztás jött létre, a víz pedig szabadon folyt be az új lakópark házai közé, ahol eddig semmiféle vízelvezető rendszert nem építettek ki. Végül egy földút két ponton történő átvágásával sikerült ismét a Gally-árok felé terelni a vizet - közölte a szakember.
    
Hende Csaba szerint olyan megoldást kell találni, hogy többé hasonló eset ne fordulhasson elő. Tisztázni kell azt is, ki milyen mértékben felelős a történtekért, szerepelt-e a tervekben például a meg nem épült vízelvezető rendszer, illetve a benőtt árok kitisztítása kinek a dolga lett volna.


(mti)


Galéria

{gallery}https://www.flickr.com/photos/szombathelyi7/sets/72157647180277368/{/gallery}

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb