Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fejlődik a közúti és vasúti kapcsolat az osztrák-magyar határon

A Magyarország és Burgenland közti, határmenti közlekedésfejlesztésről írt alá szándéknyilatkozatot Hans Niessl, Burgenland tartományfőnöke és Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
A szándéknyilatkozat megnevezi a létrehozni kívánt új közúti kapcsolatokat, a vasúti kapcsolatok fejlesztéséről viszont csak tanulmánytervek készülnek. A projektek azért fontosak, mivel a 2020-ig tartó uniós költségvetési időszakban jelentős forráshoz lehet jutni a határon átnyúló infrastruktúra fejlesztésére - mondta az aláírás alkalmával Hans Niessl. Az eddigi határmenti programok közül kiemelte a tartományfőnök a Sopron és Észak-Burgenland közti vízellátási együttműködést, illetve azt, hogy magyar tűzoltókat képeznek ki a határ túlsó oldalán.
   
határon átnyúló infrastruktúra fejlesztése segíti a helyi gazdaság és ezen belül az idegenforgalom fejlesztését - tette hozzá Hans Niessl, aki vázolta még a lehetséges vasúti kapcsolatokat is. Eszerint a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonal villamosítását folytatni kívánják Burgenlandban is. Meg kell vizsgálni, hogy érdemes-e helyreállítani a vasúti kapcsolatot Fesőőr és Szombathely között - tette hozzá. Fontosnak nevezte még a Fertő tó vízszabályozásának javítását az 1-es csatorna felújításával, valamint a kerékpárutak fejlesztését a térségben.
    
Magyar Levente a konkrét közúti projekteket ismertette, hozzátéve, hogy ezek olcsóbbak az új vasúti kapcsolatok megteremtésénél. A jelenlegi 29 közúti kapcsolat 40-re bővül és ezzel a magyar-osztrák határon is jut egy átkelő minden 10 kilométeres szakaszra. Ez megegyezik a nyugat-európai átlaggal - tette hozzá az államtitkár.

    
Három új gyorsforgalmi közúti kapcsolat is létrejön a határon: az M8, az M87 és az M85 autóutak kapcsolódnak az osztrák oldali gyorsforgalmi utakhoz.

MTI

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb