Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Elkezdődött a fűtési szezon

Újra melegek a radiátorok Szombathelyen. A távhőszolgáltató minden lakásban elindította a fűtést. Volt, ahol hajnalban már fagyott, és nem is valószínű, hogy a mostaninál melegebb lesz a közeljövőben.
Molnár Lajos szerint a külső-belső szigetelésnek, valamint a költségmegosztóknak köszönhetően tavaly több ezer forinttal kevesebbet fizettek a fűtésért, mint pár évvel ezelőtt. Október közepe óta náluk is újra melegek a radiátorok.
„Jó melegek vannak a lakásokban, legalábbis ahogy informálódik az ember, itt nálunk is gyakorlatilag a csövek meg a fürdőszobai radiátor megadja azt a hőmérsékletet, ami megfelelő. Reggel korán indul már, öt óra után és este nyolc óráig nyomják rendesen.”

Mintegy 11 ezer lakásnak és félezer intézménynek a távhőszolgáltató adja a meleget. Az óvodákban és a bölcsődékben már korábban, a lakásokban többnyire az elmúlt napokban indult el a fűtés.

„Idén szeptember közepén nagyon jó idő volt, nagyon sok lakóközösség nem kérte és lemondták a szolgáltatást és egy adott időpontra rendelték meg. Az elmúlt napokban, a múlt héten volt hideg, nagyon sok megrendelés ekkor érkezett a fűtés elindítására” - mondta Kocsis-Tóth Ildikó, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. ügyfélszolgálati vezetője.

Október 20-ig a szokásosnál csapadékosabb, ugyanakkor enyhébb volt az időjárás. Az elmúlt napokban már csak 6-8 fok körül alakult a napi átlaghőmérséklet, volt, ahol hajnalban fagyott is.

„Ma reggel volt az első, -0,5 volt kétméteren, talajon -3,6 Celsius-fokot mértünk. Elég szépen deresedett itt a nyitott részeken. Ahol nagyobb a nyitottság, ott azért nagyobb a deresedés, mert nagyobb a kisugárzás. Csak hajnalban lett köd, nem védett meg bennünket a fagytól” - fogalmazott Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat észlelője.

Nem valószínű, hogy visszatér az indián nyár, így mindenkinek érdemes elindítania a fűtést. A hivatalos fűtési időszak május 15-ig tart.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…