Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Újraélesztés oktatás az egyetemen

Szombathely a segítés városa – ennek jegyében tanulhatták meg az életmentés legfontosabb mozzanatait a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ elsőéves diákjai. Hetvenen sajátították el a teendőket, az elmúlt közel másfél évben pedig 11ezer embert tanítottak már újraélesztésre Szombathelyen.
„Egy és két, és há' és négy, és harminc...”

A szívmasszázs és a szájból szájba lélegeztetés ritmusát is megtanulták a gólyák a Savaria Egyetemi Központban hétfőn tartott előadáson. A résztvevő mintegy hetven diák figyelmét a polgármester hívta fel az újraélesztés fontosságára.

Puskás Tivadar – polgármester
„Ennél nagyobb baj, amúgy egy ember életében nem nagyon történik, hogyha mi ebben a helyzetben tudunk segíteni, akkor felvérteződtünk mindennel kapcsolatban.”

A diákok szívesen fogadták az elméleti és a gyakorlati feladatokkal összeállított elsősegély-kurzust.

Dömsödi Petra
„Én is meglepődtem, hogy egy ilyen programmal kezdődik a tanév, de azt hiszem ez mindenkinek jól jön, mert bármikor bármilyen helyzetben szükség lehet egy újraélesztésre.”

Gombos Bence
„Én már tanultam régebb óta elsősegélyt: általános iskolában, középiskolában is és a jogosítvány megszerzéséhez is, és még mindig tudtak újat mutatni nekem az oktatók.”

A diákok együtt gyakorolták a lélegeztetést, a szívmasszázs, és azt is, hogyan kell segítséget kérni egy ilyen rendkívüli esetben.

Horváth Balázs – mentőtiszt
„A segítés városa által fémjelzett oktatófilmet vetítettük le egy nagyon rövid elméleti előadással, és nagyjából negyven perces gyakorlati kurzus volt, amin részt vettek a hallgatók. Mi úgy vettük észre, és én is úgy tapasztaltam, hogy többé-kevésbé azért lelkesek voltak és el is sajátították az alapszintű újraélesztést.”

“A segítés városa” program keretében 11ezer embert tanítottak meg már az újraélesztésre az elmúlt 16 hónapban Szombathelyen.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb