Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nem lehetetlen: futva kerékpározni

Magyarországon elsőként a szombathelyi Tourinfom Irodában kölcsönözhető elliptikus kerékpár. Ez a különleges bicikli lesz az Utazás kiállításon a szombathelyi pavilon egyik legfőbb látványossága. A járműveket és az újonnan megjelent kerékpáros térképeket sajtótájékoztatón mutatták be.
Az elliptikus kerékpár amerikai találmány. A futás és a kerékpározás mozgásformáit ötvözi, korosztálytól függetlenül bárki használhatja, akár csípőprotézissel is. Magyarországon még nincs forgalomban. A szombathelyi Tourinform Irodában kettőt lehet kipróbálni és kölcsönözni. Az Elliptigo teljesen új élményt nyújthat a turisták számára - hangzott el a sajtótájékoztatón.
"Ez pillanatnyilag sehol máshol nem található Magyarországon, úgyhogy ajánlom mindenkinek, hogy jöjjön el, próbálja ki, kerékpárgyalogoljon" - hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester.

Bemutatták az újonnan megjelent látványos, szép kivitelű kerékpáros térképeket is, amelyek hat túra útvonalat tartalmaznak. A Szombathely mellett Kőszeg, Ják, Sárvár, Bük és a Vas-hegy környékét is bejárhatják a kerékpáros turisták. A kiadványok egy osztrák-magyar, határon átnyúló program keretében készültek el, angol és német nyelven is elérhetők. "Mindegyik más tematikára épül. Az volt a fő szempont, hogy a turisztikai látnivalókat és a szolgáltatókat, akik a kerékpáros turistákat útjuk során ki tudják szolgálni, felfűzzük egy láncra, és ezeket jelenítettük meg a kiadványainkban" - magyarázta Vörös-Borsody Csilla, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A 60-80 km hosszú útvonalakat úgy alakították ki, hogy érintsék a térség legszebb részeit és legfontosabb látnivalóit. A kerékpáros turizmus a városi turizmusfejlesztési koncepció kiemelt eleme. Az útvonalak üzemeltetésében a Herényiek Háza, az egyetemi sportegyesület és a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség is részt vesz. "Ezeket a túraútvonalakat üzemeltetnünk is kell, a város idei költségvetésében három szervezet kap erre a célra külön felkérést és összeget. Ezzel az a cél, hogy tavasztól őszig valamennyi túraútvonalra akár napi szinten, de hétvégenként mindenképpen túrákat szervezzenek" - mondta Koczka Tibor alpolgármester.

Az elliptikus kerékpárok mellett túra- és szálláslehetőségeket tartalmazó csomagajánlatokat is bemutatnak a február 26-án kezdődő Utazás kiállítás szombathelyi standján.Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb