Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kalózhajó a Fő téren

Gyerekzsivajtól volt hangos kedden délelőtt a Fő tér. A résztvevő mintegy 220 gyerek Szombathely általános és középiskoláiból érkeztek többek között a Bercsényi és a Brenner János Általános Iskolából a Kézenfogva Alapítvány által szervezett rendezvényre.
A diákok egy különleges programon vehettek részt, amely a Fogadd el, fogadj el címet viselte. „2006-ban indult, immár 10 éves múltra tekint vissza. Idén egy kamiont alakítottunk át kalózhajóvá, hogy a kalózok és egy kincsestérkép segítségével keressük meg azt a kincset, ami valójában nem más, mint a fogyatékos ember és az egészséges ép fiatal barátsága, együttléte” - fogalmazott Váradi Ildikó, programvezető.

A program célja az volt, hogy megmutassák a fiataloknak, fogyatékos és ép ember között nincs akkora különbség, mint ahogyan ők ezt elsőre elképzelik. A Brenner-iskolában már több éve foglalkoznak fogyatékkal élő gyermekekkel, ezért a tanárok fontosnak tartják, hogy az egészéges diákok betekintést nyerjenek a fogyatékkal élők világába. A gyerekek különböző játékokon keresztül tapasztalhatták meg a fogyatékkal élők, többek között a mozgássérültek, autisták, és a látássérültek mindennapos kihívásait. „Megtudtam többek között azt, hogy a fogyatékkal élő embereknek milyen nehéz közlekedeni és tájékozódni a mindennapokban és megtudtam egyúttal azt is, hogyan tudok nekik ebben segíteni” - osztotta meg élményeit és tapasztalatait Pásztory Sára, a Brenner-iskola diákja.

Az egész napos rendezvény legfontosabb üzenete az volt: mindenki képes mindenre, csak vannak, akik picivel több segítésgre szorulnak céljaik eléréséhez.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb