Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Befejeződött az út felújítása

Elkészült a Kőszegi hegység legfontosabb útvonalának felújítása. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. közel 230 millió forintot fordított a burkolatcserére, az árkok tisztítására, a vízelvezetők, a padka, a kitérők és a leágazók megépítésére. A tavaly augusztusban megkezdett beruházás műszaki átadása már megtörtént.
A Kőszegi hegység legfontosabb útvonala, a Szabó hegyi sípályát Velemmel összekötő szakasz. Akkora kátyúk tátongtak és olyan sűrűn, hogy már szinte kikerülni sem lehetett a lyukakat. És így néz most ugyanez az út. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. 2014. augusztusában kezdte meg a fontos turisztikai útvonal felújítását. Most megtörtént a szakasz műszaki átadása. Az úton egyelőre 30 km-es sebességkorlátozás van érvényben. "Az aszfaltpályán kívül megújítottuk a padkaszerkezetet, a vízelvezető rendszert, úgyhogy tulajdonképpen ez az 5,6 km teljes mértékben felújult" - tájékoztatott Gergye András, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. építési- és műszaki ellátási csoportvezetője.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. a Kőszegi hegységben 40 km-nyi aszfaltos utat kezel. A közforgalom számára is megnyitott szakaszok fontos útvonalak, hiszen ezeken keresztül lehet megközelíteni számos idegenforgalmi látványosságot, és itt közlekednek az erdőgazdaság munkagépei is. A tartósság érdekében úgynevezett hidegremixes technológiát alkalmaztak, ami környezet- és költségkímélő is volt egyben, ugyanis a felmart régi burkolatot helyben ledarálták és beépítették az újba. Az 5,6 km-es szakasz 228 millió forintból újult meg, a beruházást a Szombathelyi Erdészeti Zrt. saját költségvetéséből finanszírozta.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb