Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Evangélikus fejlesztések

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközségben ezen a nyáron több felújítási munkát végeznek párhuzamosan a szakemberek. Renoválják a templombelső egy részét, a Középhegyi úton hamarosan elkészül a családi napközi, továbbá zajlik a diakóniai központ energetikai korszerűsítése.
Közel félmilliárd forint uniós pályázati forrásból felújítják a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központot. Ez energetikai korszerűsítést jelent: hőszigetélést kap az épület, napelemeket és napkollektorokat is felszerelnek, cserélik a nyílászárókat, és új fűtési rendszert alakítank ki, emellett levegőztető rendszert is kiépítenek a szobákban. A munkálatokkal  párhuzamosan akadálymentesítik a kertet, ezt önerőből valósítja meg az egyházközség. “Most egy elég meredek lépcsőn kell kilépnie a fogyatékkal élőnek vagy az idősnek, hogy kiléphessen az udvarba. Itt teraszos rendszert fogunk kiépíteni, új burkolattal. Illetve a főportája is megújul kívülről és a belső berendezése is épületnek” - mondta Gregesen-Labossa György evangélikus lelkész.

A diakóniai központ szomszédságában álló szolgálati lakásokból családi napközit alakítottak ki 15 millió forintból, ahova 1 és 3 év közötti gyermekeket várnak szeptemberre a városból és a környékről. “Az engedélyezési eljárás szerint 5+7 fővel két csoportban 12 gyerek elhelyezésére van lehetőség, és tervben van, hogy a jövőben egy harmadik csoportot is beindíthatnánk" - tájékoztatott Bencsicsné Horváth Rita, a Szombathelyi Diakóniai Közpon mentálhigiénés csoportvezetője.

Az evangélikus templom külső felületét korábban teljesen felújították, most a beázás okozta belső sérülések javítása van soron. A díszítőfestést több helyen károsította a víz, ezeket a felületeket kell helyrehozni. “Templomunknak a belső díszítőfestése, ahogyan ma kinéz, ez tulajdonképpen már egy rekonstrukció, tehát ezt nagyjából húsz évvel ezelőtt, a legutóbbi nagy belső felújításkor az eredeti díszítőfetés alapján festették újra” - nyilatkozta Heitler András restaurátorművész.

Várhatóan augusztusra fejezik be ezt a munkát, közben renoválják a templom padjait és korszerűsítik a belső világítást. Időközben elkészült a templom előtti körforgalom virágosítása is, az elültett növények az evangélikus egyház jelképét, a Luther-rózsát formázzák.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb