Hiba
 • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Változik a menetrend

Az önkormányzat Gazdasági és Városstratégia Bizottsága kedden délután rendkívüli ülésen tárgyalta a helyi autóbusz-menetrend módosítására megfogalmazott javaslatokat. Októberben újra napirendre tűzik a kérdést.
Lakossági igények, lakossági fórumokon elhangzott észrevételek, és egyéni képviselői indítványok alapján elkészült a menetrendi módosító javaslatcsomag, amelyről júniusiban, s most kedden rendkívüli ülésen tárgyalt a gazdasági és városstratégiai bizottság. „Minden képviselő elmondta saját igényeit. Elsődlegesen, mint bizottsági elnök, az volt a véleményem, hogy ezt komplex, egész átfogó rendszerben kell néznünk. Voltak olyan részei ennek, buszjáratok újraindítása, megszűnése, különböző dolgokról tárgyaltunk” - tájékoztatott Lendvai Ferenc tanácsnok.

Az előterjesztett menetrendi módosítási javaslatok megvalósítása 22 millió forintos többletköltséget jelentene a városnak, miközben jelenleg már 300 millió forintot költenek évente helyi járatos közlekedés finanszírozására. A bizottság ezért azt javasolta, hogy a busztársaság vizsgálja meg, hogy milyen ésszerűsítéséket tudnak bevezetni ahhoz, hogy a menetrend módosítása ne igényeljen plusz forrást. „Az októberi bizottsági ülésre a szolgáltatónak el kell készítenie egy olyan szakmai javaslatcsomagot, amelyet egyeztetve a polgármesteri hivatal szakapparátusával és alapvetően tömeges utazási igényeket kiszolgálva, teljesítménytöbbletet nem generálva szülessen egy olyan komplex koncepció, amelyet majd az októberi, vagy novemberi közgyűlés el tud fogadni” - fogalmazott Derdák Miklós, az ÉNYKK üzemeltetési igazgatója.

A tervek szerint 2016. január elsejétől módosul majd a szombathelyi helyi járatos autóbuszok menetrendje.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb