Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megszépül a Püspöki Palota

A vakolatot már leverték a Püspöki Palota homlokzatának alsó részéről, és a törmelék elszállítását is megkezdték a helyszínről. Néhány napja körbekerítették a több mint 230 éves épületet, és a kivitelezők hozzákezdtek a Szent Márton Terv soron következő elemének megvalósításához.
„A meglévő épület helyreállításával kezdődik a munka. A Püspöki Palota teljes homlokzatát felújítják, új lesz a színezés. A látható kőelemeket kőszobrász restaurátorok veszik majd kézbe, és ami mozdítható, azt egy műhelyben újítják fel, a többit pedig az állványokon dolgozva. A tetőn új lesz a lécezés, és természetesen a cserepeket is kicserélik, akárcsak a bádogos elemeket, a réz ereszcsatornákat és lefolyókat. A homlokzati ablakok helyére is újak kerülnek. Ahol lehet, mindkét réteg befelé nyílik majd, de van, ahol erre nem lesz lehetőség” – részletezte a felújítást Andorka Miklós egyházmegyei főépítész. Elmondta még: a nyílászárók eredetileg egyrétegűek voltak, és zsalugáter takarta őket, jelenleg kétrétegű, ki- és befelé nyíló pallótokos ablakok láthatóak az épületen. Mindezt korszerűbbre cserélik. „További lényeges eleme a munkálatoknak a palota északi szárnyán a lebombázott traktusok újjáépítése. Ebben az egységben egy fogadóhelyiséget, látogatóközpontot és konferenciatermet alakítanak ki, amelyek belül vadonatújak lesznek, ám a homlokzat a meglévővel azonos kialakítású lesz” – tudtuk meg a főépítésztől.

„Bárki számára látogathatóak lesznek a Püspöki Palota eddig zárt részei, és a Mindszenty tér felől is megközelíthetővé válnak. A felújítással és hozzáépítéssel az egész város gazdagodik, a meglévő értékeink helyreállítása mindannyiunk örömére szolgál majd” – véli Veres András megyéspüspök.

A mintegy 800 millió forintos beruházás kivitelezése várhatóan jövő év április végéig tart.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb