Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Üzengetések helyett tetteket Falco-ügyben!

A szombathelyi Fidesz, amennyiben kell, ki fogja kényszeríteni a megoldást a Falco-gyár környezetszennyezésével kapcsolatban. Hende Csaba országgyűlési képviselő állt a kezdeményezés élére. 
Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője a Fidesz szombathelyi szervezetének szeptember 18-i újjáalakulásakor úgy fogalmazott: egyik legfontosabb céljuknak azt tekintik, hogy megoldást találjanak arra a súlyos gondra, melyet a vasi megyeszékhely számára a Falco-gyár levegőszennyezése jelent. A politikus a későbbiekben még keményebben is fogalmazott.

„A lehető legrövidebb időn belül meg kell kezdeni a problémát megszüntető, a károsanyag-kibocsátást lényegesen csökkentő szűrőberendezés felszerelését” – jelentette ki, és hozzátette, hogy amennyiben szükséges, ezt a lépést kikényszerítik a gyártól. Hende Csaba arra a kérdésre is válaszolt, hogy mi történne abban az esetben, ha a cég ezt nem tenné meg. „Akkor bizony be kell zárni a gyárat” – jelentette ki, majd hangsúlyozta, hogy lehet bűvészkedni a szakvéleményekkel és a szűrési eredményekkel, de a lényeg az, hogy ez a helyzet a szombathelyiek számára tarthatatlan. „A probléma megoldása a tulajdonos feladata” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

A későbbiekben szinte minden szinten, bal-, illetve jobboldalról is rengeteg vélemény elhangzott az ügyre vonatkozóan. Kiemelt témája volt az ÖKO–Ősz elnevezésű kétnapos szombathelyi környezetvédelmi konferenciának is, melyen többek között civil szervezetek képviselői is hallatták a hangjukat.

„Szakemberként és kisgyermekes édesanyaként is nagyon fontosnak tartom a környezetvédelmet. Ez szerintem mindegyikünk számára lényegi kérdés. A környezetünkkel kapcsolatos problémákat nem lehet elodázni, félretenni későbbi időkre. A környezet lényegében mi magunk vagyunk. Itt és most. Szombathelyen jelenleg a legégetőbb környezetvédelmi probléma a levegőszennyezés. Mindenki láthatja azt a füstöt, ami a Falco-gyár kéményeiből tör elő. Ezt redukálni, sőt sokkal inkább megszüntetni kellene mind a gyermekeink, mind pedig saját magunk érdekében”- mondta Barók Andrea, a Szülőföld Egyesület környezetvédelmi referense.

A konferencián részt vett Kántás Zoltán, a Falco-gyárat is magába foglaló körzet önkormányzati képviselője is, aki elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy az adott esetben nem politikai cirkuszra van szükség, hanem tettekre. „Nagyon sok egyeztetés zajlott már a gyárral, de a Falco egyelőre még nem tett konkrét lépéseket a megoldás érdekében. Ezt elfogadhatatlannak tartjuk. Szeretném a baloldal, azaz az ellenzék figyelmét felhívni arra, hogy nem kellene politikai cirkuszt csinálni ebből a komoly problémából. Hende Csaba országgyűlési képviselő ígéretet tett arra, hogy megtalálja a válaszokat a lényegi kérdésekre. Ebben pedig a Fidesz frakció és a városvezetés teljes mellszélességgel támogatja. Jó lenne, ha ez az ügy szakmai és nem politikai úton rendeződne”- fogalmazott Kántás Zoltán. 

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb