Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Hende Csaba: Európa nyitva hagyta az ajtókat a bevándorlók előtt

Magyarország nemcsak a saját, de Európa határait is megvédi az illegális bevándorlók elől - hangsúlyozta Hende Csaba országgyűlési képviselő egy keddi sajtótájékoztatón. A politikus arról beszélt, hogy mielőbb megoldást kell találni a problémákra, de ehhez először Európa országainak egységre kell jutniuk.
Ezidáig háromszázezer illegális bevándorló lépte át a magyar határt, közülük 14 ezren Vas megyén haladtak át. Ezzel azonban nincs vége a bevándorlási hullámnak, milliók keltek, kelnek útra. Többek között azért is, mert Európa országainak nagy része megnyitotta előttük a kapukat – erről beszélt Hende Csaba országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón. Hozzátette: felelőtlen az a politikus, aki arra bíztatja a távolban élőket, hogy keljenek útra. A magyar kormány szerint a problémákat a gyökerüknél, azaz helyben kell megoldani. Így például a menekültáborokat az únión kívül kellene felállítani. Elhangzott: a shengeni egyezmény értelmében Magyarország nemcsak a saját, de Európa határait is megvédi. „Éppen ezért Magyarországnak a műszaki határzáron kívül jogi határzárat és élő erőt is oda kellett állítania emögé. Láthattuk, hogy ez nem indokolatlan, hiszen Röszkén is az erőszakos migránsok rátámadtak a rendőreinkre" - fogalmazott Hende Csaba.  

Puskás Tivadar polgármester kifejtette: közvetve Szombathely is érintett a migrációs-ügyben. A büntetés-végrehajtási intézet szeptember 25-e óta őrzőhelyként működik, jelenleg nyolcvan tiltott határátlépőt várja itt az eljárás végét.Ezenkívül a rendőrfőkapitányságnak az emberei szolgálatot teljesítenek többek között a déli határon is, illetve a törvényszéknek, a járásbíróságnak a dolgozói, bírái szintén kirendelhetők. 

A politikusok hangsúlyozták: a magyar álláspont az, hogy először a népvándorlást kell megállítani, és ezután lehet beszélni arról, hogy mi legyen azokkal, akik itt maradtak. Szerintük a kvótarendszer sem oldja meg a problémát.   

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb