Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szépítsük együtt Szombathelyt!

2015-10-18, 15:12
   |   Kategória: Tér-Kép
Néhány hónapja elérhető a megújult szombathely.hu oldalon a „Szépítsük együtt Szombathelyt!” menüpont, ahová lakossági észrevételeket vár az önkormányzat.
„Nyáron átvizsgáltuk a hivatal működését, és úgy tapasztaltuk, hogy a nagyobb problémákat jelentő, súlyos ügyekben jó szakmai színvonalon folynak az előkészítő munkálatok, viszont vannak legalább ilyen fontos, ugyanakkor apróbb feladatok, amelyekre kevesebb figyelem jut. Idetartoznak a klasszikus városüzemeltetési feladatok. Például ha egy közlekedési tábla kitörött, azt vissza kell állítani, amikor egy bokor benő egy kereszteződésbe – akadályozva ezzel a kilátást –, akkor azt szakszerűen le kell metszeni, a kátyút be kell tömni. Elhatároztuk, hogy ezek megoldásában megpróbálunk hatékonyabban működni” – elevenítette fel az előzményeket Károlyi Ákos jegyző a Szombathelyi Televízió közéleti műsorában.

Hozzátette: ennek érdekében a közterület-felügyelettel szorosabb kapcsolatot alakítottak ki, június óta hetente egyeztetnek az aktualitásokról. Ekkor merült fel az a probléma is, hogy nincs a városnak egy olyan 21. századi felülete, amelyen ilyen jellegű problémáikat jelezhetik a szombathelyiek.

A Szépítsük együtt Szombathelyt!” egy online űrlap, egy interaktív felület, aminek köszönhetően könnyebben és gyorsabban eljuthat az információ az illetékesekhez. A használata egyszerű: a bejelentő – miután megadta a nevét és az e-mail címét – röviden leírhatja a problémáját, észrevételét, s ha szükségesnek érzi, fényképet is csatolhat mellé. „Gyakorlatilag egy klikkeléssel bekerülnek a hivatali ügyintézésbe ezek a levelek. Ezekre igyekszünk minél előbb reagálni, válaszolni is” – hangsúlyozta a jegyző.

Bár a menüpont még új, eddig havonta öt-tíz bejelentés, észrevétel érkezett. „Hisszük, hogy mindig lehet jobban csinálni. Ezért is alakítottuk át a közelmúltban a város honlapját, ami 2011-ben az Év Honlapja volt”- fogalmazott Károlyi Ákos.

1 hozzászólás

 • Írta: Sarankó Bélán 2015. november 08., vasárnap Hozzászólás hivatkozás
  Sarankó Bélán

  Azt . szeretném javasolni, hogy a Rohonci út 11. és 13. közötti füves terület jobb kihasználása érdekében alakítsanak ki
  egy pingpongozási lehetőséget

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb