Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Már most példaképek

Idén is összegyűlt a városi diáksportélet krémje, azaz a diákolimpikonok népes társasága, akik a helyi és országos diákolimopiai játékokon kimagasló eredményt értek el. Teljesítményüket ezúttal is díjazta a szombathelyi városvezetés.
Zenei és prózai előadások színesítették a Városházán hagyományosan megrendezett díjátadó ünnepséget, amelynek keretében elismerték azokat a diákolimpikonokat, akik a városi, majd az országos játékokon is dobogós helyezést értek el. Puskás Tivadar beszédében köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik biztosították a feltételeket, hogy a fiatalok kiváló eredményeket érhessenek el.

Szombathelyen jelenleg a mintegy 14 ezer általános és középiskolai tanulmányait folytató diákoknak közel kétharmada igazolt sportoló. Országos viszonylatban a vasi megyeszékhely példaértékű a diáksport tekintetében. Ehhez nagy mértékben hozzájárul az is, hogy a gyerekeknek manapság már minden nap szerepel testnevelés az órarendjükbe. „A gyerekek tulajdonképpen kétszer annyit találkoznak a tanár kollégákkal, kétszer annyi idő jut nemcsak a sportbeli felkészülésre, hanem a pszichéjüknek, az elméjüknek a minél frissebben tartására. Ez óriási dolog mai világunkban, hogy sokkal személyesebb, sokkal közvetlenebb kapcsolat tud kialakulni tanítvány és tanár között” - fogalmazott az ünnepségen Varga Jenő, a Városi Diáksport Bizottság elnöke.

Idén száznyolcvan diákolimpikonnak díjazták a teljesítményét. „Atletizálok, a városi versenyen szinte minden versenyszámban első helyezést értem el. Országos versenyen 100 méteren a lány váltóban szintén első helyet értünk el, és egyéniben 100 méteren pedig második helyezést értem el” - mondta el érdeklődésünkre Szombath Klaudia.

Az ünnepségen elhangzott az is, hogy a sport mellett nem elhanyagolható a tanulás. E kettőt ugyan sok esetben nehéz összeegyeztetni, ugyanakkor a siker kulcsa a munkában, egymás megbecsülésében és a szabályok betartásában rejlik.  

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb