Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Együttműködési megállapodást kötött a GYSEV és a rendőrség

Együttműködési megállapodást kötött a GYSEV Zrt. és a három Nyugat-dunántúli megye rendőr-főkapitánysága. A dokumentumot a vasúttársaság vezérigazgatója, valamint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye rendőr-főkapitánya látta el kézjegyével.
A GYSEV Zrt. már korábban is kötött megállapodást a Győr-Moson-Sopron és Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal. Ehhez csatlakozott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, így a vasúttársaság mostantól mindhárom, működési területén illetékes megyei rendőr-főkapitánysággal érvényes együttműködési megállapodással rendelkezik.

 A megállapodást a GYSEV Zrt. nevében Kövesdi Szilárd vezérigazgató írta alá. A rendőrség részéről Csizmadia Gábor dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei, Dr. Tiborcz János dandártábornok, a Vas Megyei, valamint Dr. Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője látta el kézjegyével.

 A dokumentum aláírása kapcsán elhangzott: a vasúttársaság és a három megyei főkapitányság közötti megállapodás azért fontos, mert a vasút területén, az állomásokon, vasúti járműveken naponta több tízezer ember fordul meg. A megállapodás célja a GYSEV Zrt. területén a vagyon elleni és a közlekedési bűncselekmények, valamint szabálysértések megelőzése és felderítése, különös figyelemmel a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető cselekményekre.

A GYSEV Zrt. területén az elmúlt 5 évben jelentősen csökkent a vasúti átjárókban a gondatlan rongálások, elsősorban csapórúdtörések száma. Ez köszönnhető többek között a vasúti útátjárókban elhelyezett kamerarendszernek, valamint az erre figyelmeztető tábláknak. A rongálások számának értékelése alapján, a tervek szerint újabb átjárókba telepítenek kamerákat a szakemberek a következő időszakban.

 A találkozón értékelték a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Vasúti Alosztálya és az egy éve megnyitott soproni rendőriroda tevékenységét. Elhangzott: a rendőrök állandó jelenléte nagymértékben növeli az általános  biztonságot, és az utasok szubjektív biztonságérzetét, valamint segíti az együttműködés hatékonyságát. A rendőrök közvetlen elérhetősége lerövidíti a beavatkozás, reagálás idejét.

Az együttműködési megállapodás értelmében a rendőrség a továbbiakban is folyamatos ellenőrzéseket tart a GYSEV Zrt. vasútállomásain.

 A találkozón Kövesdi Szilárd vezérigazgató bemutatta a GYSEV Zrt. új soproni üzemirányítási központját. A rendőrség a következő időszakban innen kaphat majd azonnali információkat a vonatközlekedésről, amely jelentősen elősegíti a közvetlen a kapcsolattartást a vasúttársaság és a rendőrség között.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Lehetőségek az eva után
  Lehetőségek az eva után Az egyszerűsített vállalkozói adó, közismertebb nevén az eva 2020. január 1-jén megszűnik. A vállalkozók nagy…
 • Jankovics Marcell című könyv
  Jankovics Marcell című könyv Jankovics Marcell hihetetlenül szerteágazó munkásságát szinte lehetetlen egyetlen könyvben összefoglalni.
 • A Mikulás otthonában!
  A Mikulás otthonában! A Szabóhegyért Közösen Egyesület szervezésében szombat délután a Sziklakaréj tisztására igyekezetek az apró kis lábak, hogy…
 • Fábiánné Biczó Ilona
  Fábiánné Biczó Ilona Egy ismert és elismert festőművésznő a Szülőföld Könyvkiadó sorozatának, a Híres szombathelyi nők legújabb 20.…
 • Mikes Kelemen: Törökországi levelek
  Mikes Kelemen: Törökországi levelek Különleges könyv bemutatására várja az érdeklődőket a szervezők az ŐrvidékHáz Irodalmi műhelyében december 9-én.A Szombathelyen…

Legnépszerűbb