Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Véradást szervezett a NAV

Az őszi, vírusos megbetegedésekkel teli hónapokban különösen fontos a vérkészletek szinten tartása, hiszen sokan ilyenkor egészségügyi problémáik miatt nem adhatnak vért. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Vas Megyei Igazgatósága először szervezett munkatársai körében véradást. Ezen több mint 40-en vettek részt.
Vas megyében a Vöröskereszt évente 13.000 véradást szervez, ebből jön össze a szükséges vérmennyiség közel 99 százaléka. Több munkahely is meghirdeti dolgozói számára az önkéntes segítségnyújtás lehetőségét, idén először a NAV Vas Megyei Igazgatósága is véradásra hívta munkatársait. "Tudjuk azt, hogy nehéz helyzetben van a vérellátó szolgálat, Időszakosan és talán rendszeresen is vérhiány tapasztalható. Úgy gondoljuk, hogy ezzel segíthetünk és hozzá tudunk járulni a vérhiány csökkentéséhez" - fogalmazott Fekete Attila, a NAV Vas Megyei Igazgatóságának igazgatója.

A felhívásra 43 dolgozó jelentkezett. Volt olyan is, aki még egyáltalán nem adott vért, sokan pedig rendszeres véradók. " Már közel 20 éve folyamatosan adok vért, amikor csak lehet. Azt kell mondanom, hogy nagyon ritka vércsoportom van, úgyhogy mindig ki is használják, és minden évben háromszor jövök vért adni. Mikor látom, mennyire szükség van rá, természetesen az ember ahogy hívják, azonnal megy" - mondta Szele Adrienn, a NAV Vas Megyei Igazgatóságának igazgatási főelőadója.

A NAV hagyományteremtő szándékkal szervezte meg munkatársai körében a véradást, amely annyira sikeres volt, hogy egy helyett várhatóan évente kétszer is megrendezik a jövőben ezt az akciót. 1 donor véréből 3 vérkészítményt állítanak elő, így 1 véradó 3 embertársán tud segíteni. A vérellátó megyei társadalmi elnökétől úgy tudjuk, főleg nyáron a szabadságolások és a megnövekedett balesetek, ősszel pedig a vírusos megbetegedések miatt lehet átmeneti vérhiány, amit az ilyen munkahelyi kezdeményezések jelentősen enyhíthetnek. November egyébként a véradók hónapja, ami a donorok megbecsülésére is felhívja a figyelmet.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb