Hiba
 • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Változások a buszmenetrendben

Tavaly februárban változott Szombathelyen a helyi járatos autóbuszok menetrendje. Ez nem nyerte el maradéktalanul az utazóközönség tetszését, ezért  az észrevételeket, az utazási és a megrendelői igényeket figyelembe véve a közgyűlés elmúlt évi utolsó ülésén módosította a menetrendet.
A  2017. január elsejével életbe lépett változtatásokat alapos előkészítő munka és széleskörű egyeztetés előzte meg, többször tárgyalt róla az önkormányzat gazdasági és városstratégiai bizottsága is. "Az volt a cél, hogy olyan buszmenetrendet alkossunk, amely hosszú távon megfelelő lesz a tömegközlekedés részére. Az év elején történt módosításoknál kiderült, hogy ezek nem megfelelők az utazóközönségnek, bár az ő kérésükre módosítottuk a menetrendet. Most próbáltunk egy olyan buszmenetrendet alkotni, amihez minimum egy évig nem fogunk hozzányúlni" - fogalmazott Lendvai Ferenc, a gazdasági és városstratégiai bizottság elnöke.

A legjelentősebb változtatások a Bogát kastély, illetve a Sport tér irányába közlekedő 12 és 21-es járatokat érintik. Ezek a Százhold városrész jobb kiszolgálása érdekében csúcsidőszakon kívül,, illetve hétvégén betérnek a Szent Gellért, illetve a Károly Róbert utcába is. Az új útvonalon közlekedő járatok B jelzést viselnek. „Tehát 12B, 21B, azok a járatok térnek be a Károly Róbert utca fele, a 12 és 21 betűjelzés nélküliek ugyanúgy közlekednek mint eddig, illetve szintén egy új jelöléssel, 21A-s jelöléssel iskolai munkanapokon a Hunyadi út, illetve a Szőlős utcán keresztül érkeznek az autóbuszok" - mondta Dóka Zoltán, az ÉNYKK Szolgáltató Központ vezetője.

Jelentősebb időponti változtatások és járatsűrítések történtek az 1C járatoknál. A 6-os vonalon az alacsony kihasználtság miatt hétvégén az újperinti járatok száma csökkent. A periodikusabb közlekedés érdekében a Derkovits-lakótelep és a Joska Ola városrész között közlekedő 9-es buszok hétvégén tíz perccel korábban indulnak. Az utasok a  változásokról a megállókban kihelyezett táblákról, az új menetrendi füzetből, illetve az ÉNYKK honlapjáról téjékozódhatnak.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb