Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Több milliárdos fejlesztések kezdődnek az idén

Az elkövetkező időszak Európai Uniós fejlesztéseiről tartottak sajtótájékoztatót a Városházán. Az idén elinduló beruházások során megújulnak többek közt bölcsődék és óvodák, valamint elkezdődhet az új egészségügyi alapellátó építése is.
A szombathelyi Vásárcsarnok évek óta megérett a felújításra. Többek közt ez  is szerepel a Város által megpályázott és elnyert Európai Uniós támogatások között, melynek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót. "Elkészültek a tervek, elkészültek a támogatási szerződések, úgyhogy már semmi egyéb nincs hátra, mint ezeknek a beruházásoknak a megvalósítása" - hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester.

A beruházások során megújul több szombathelyi óvóda és bölcsőde, megvalósul a város bel- és csapadékvíz rendszerének fejlesztése, a szociális városrehabilitáció keretében pedig 25 szociális bérlakást komfortosítanak. A kórházzal szemben a korábbi strand területén új egészségügyi alapellátó központ épül, amelynek eredményeként egy helyen összpontosul Szombathely egészségügyi és fogászati alapellátása. "Ezek az úgynevezett Területi Operatív Programban összeségében 17,2 milliárd forintnyi fejlesztés, amelynek a támogatási szerződései aláírásra kerültek és közel 10 milliárd forint megérkezett már az Önkormányzat számlájára, tehát megvan a fedezete, hogy ezek a fejlesztések elindulhassanak ténylegesen a megvalósítás irányába" - mondta Molnár Miklós alpolgármester

Több fejlesztés kivitelezése még az idei évben megindul. "Az idei évben elsőként kivitelezés szempontjából az új egészségügyi alapellátó intézmény ami meg fog indulni várhatóan a nyár elején a kivitelező már rendelkezésre áll és meg tud indulni a fizikai megvalósítás is, de ugyanígy az óvoda- bölcsöde fejlesztések jelentős része is az idei évben meg fog indulni, sőt ezek nagy része be is fog fejeződni" - sorolta Illés Károly alpolgármester.

Idén elkezdődik a csapadékvíz-hálózat rekonstrukciója, valamint az önkormányzati intézmények energetikai fejlesztése. A vásárcsarnok felújítása várhatóan 2018 elején indulhat el. A fejlesztések várhatóan 2020 végéig megvalósulnak.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb