Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ilyen volt 2016 Hende Csaba szerint

Történelmi jelentőségű esztendő volt 2016 - erről beszélt Hende Csaba a Szombathelyi Televíziónak adott interjújában. A város országgyűlési képviselője évértékelőjében kiemelte a legfontosabb - már megvalósult és folyamatban lévő - fejlesztéseket, valamint szólt a jövő nagy beruházásairól is. Mint mondta: Szombathely újra visszanyerheti a "nyugat királynője" címet.
Szombathely ipara az elmúlt 6-7 évben megduplázta teljesítményét, ami ráirányította a kormány figyelmét a városra. Nem kevés pénzzel támogatják az itteni, eddig elmaradt fejlesztéseket - mondta el évértékelőjében Hende Csaba, aki az elmúlt év infrastrukturális beruházásait említette elsőként. "Az M86-os út befejezése történelmi, mert évtizedek óta várunk erre, hogy megvalósuljon az európai hálózatba való bekötésünk, de óriási jelentősége van annak, hogy a Csorna-Porpác, Szombathely-Zalaszentiván vasútvonal villamosítása ugyancsak megtörtént" - hangsúlyozta Szombathely országgyűlési képviselője.

Mintegy 15 milliárd forintból megindult a Haladás Sportkomplexum építése, és lezárult a fedett uszoda korszerűsítésének első üteme. A felsőoktatásban az ELTE belépése a mérnökképzés további fejlesztését és új szakok bevezetését vetíti előre. 2010 óta 15 milliárd forintot költöttek a Markusovszky-kórház fejlesztésére, ami folytatódik. 2017-ben soha nem látott mértékű forrás érkezik Szombathelyre."Szombathelyen több mint húszmilliárd forint értékű fejlesztés fog elindulni. Ezek a város modernizálását, szépítését, az életkörülmények javítását sok területen fogják érinteni" - mondta Hende Csaba.

Ebből 8,5 milliárd forint már meg is érkezett a város számlájára. Elindul a belső úthálózat és a járdák korszerűsítése, új körforgalmak létesülnek. Elkezdődik az egészségügyi alapellátó építése a volt városi strand területén és a vásárcsarnok rekonstrukciója. Vonzó vízi paradicsommá alakítják az uszodát, lesz iparterület- és kerékpárút-fejlesztés is. Új nyomvonalon tovább épül a négysávos M86-os út Szombathelytől Egyházasrádócig, ezzel tovább javulnak a megyén belüli közlekedési viszonyok. Hende Csaba beszélt a munkaerőhiány enyhítésének és a szakképzett munkaerő megtartásának fontosságáról is - ezt szolgálja a kormány bérfejlesztési politikája.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb