Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megújuló kollégiumok

Közel 215 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum két szombathelyi kollégiumának energiahatékonysági korszerűsítésére. A munkálatok várhatón már a héten elindulnak.
"A szigetelése nem jó, tehát már újonnan sem volt tökéletes, azóta sokat használódott, valamint a fa anyagát az esővíz, a viharok ezt megdolgozták, és néhány helyen rothad szét a fa" - mutatta a több mint 20 éve épült Savaria Szakgimnázium kollégiumi nyílászáróinak rossz állapotát mutatta Sümegi Tamás, a Savaria Szakgimnázium igazgatója.
“A héten megkezdődik a felújítás összesen egy 64 millió forintos keretből. Ez a felújítás egy energetikai felújítás, ami azt jelenti, hogy az összes nyílászárót kicserélik a kor követelményeinek megfelelő 3 cellás nyílászárókra" - tette hozzá.

A mosdókat az elmúlt év tavaszán újították fel, fürödni azonban a diákok csak turnusokban tudnak, a jelenlegi bojleres vízmelegítésnek túl kicsi a kapacitása. A pályázatnak köszönhetően ezen napkollektorokkal segítenek majd. A Hollán Ernő kollégium teljes homlokzata, a födém és a tetőszerkezet is új szigetelést kap.

A Puskás Tivadar Szakgimnázium kollégiumának külső nyílászáróit is kicserélik, és hőszigetelik az épületet. A Berzsenyi Dániel Kollégium 40 éve épült. A tetőre, amellett, hogy kiegészítő szigetelést kap, napelemes rendszer kerül. Így itt is megújuló energiaforrással csökkentik az áramköltségeket. "Jelenleg a nyílászárók legyártatása folyik. A Hollán kollégiumban nem sokára el is kezdik beszerelni. De az érdemi munkák, főleg ami a külső hőszigetelést és a tető hőszigetelést érintik, azok majd a jobb idő bekövetkeztével indulnak" - mondta Horváth Ádám projektmenedszer

A két kollégium energiahatékonysági fejlesztésével várhatóan október végére készülnek el.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb