Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Három jelentős beruházás helyszínén jártak a város képviselői

A kórházzal szemben épülhet meg az “új SZTK”, korszerűsítik a Sportház kiszolgáló egységeit, irodáit, öltözőit, valamint új lépcsőt kap a szalézi templom is.
A régi strand helyén áll majd az egészségügyi szak-, illetve járóbeteg-ellátást szolgáló új épület - a megvalósításához a Területi Operatív Programból száz százalékos uniós támogatást kap a város. A város több pontján lévő szakrendelőkból is telepítenek ide még rendelőket, hogy megvalósuljon a városban egy orvos- egy rendelő elv. A kivitelezőt hamarosan kiválasztják - ezt is közölte Illés Károly alpolgármester.

A kórház környéki parkolási gondokat is enyhíthetik az új  parkolóhelyek - ezek kialakítását városi költségvetésből fedezik.“A legkiemelkedőbb az a 21 szakrendelőből álló, új járóbeteg ellátó centrum, amelyet mondhatnánk akár “új SZTK-nak” is nevezhetnénk, ha a szombathelyiek szóhasználatával élnénk. Ez a volt városi strand területén épül majd meg, mintegy 700 millió forintos támogatásból. Jelentős városi támogatást is hozzá kell tenni, hiszen egyúttal igen nagy számú új parkolóhelyet is ki fogunk alakítani" - hangsúlyozta Hende Csaba országgyűlési képviselő.

A szalézi templom lépcsője most balesetveszélyes, a felújítása szintén TOP-keretből valósulhat meg, 35 millió forintba kerül majd. Emellett megújul a templom előtti tér, valamint a Tóth István-parkban egy modern, az uniós szabványoknak megfelelő játszótér épül. Továbbá energetikailag korszerűsítik a közeli Jáki úti rendelőt is.

Az AGORA Művelődési és Sportközpont, amelynek a belső tereit korábban átépítették - több mint egymilliárd forintból, hamarosan az irodaépület is megújulhat. “A színpad kiszolgáló egységei, részben pedig az AGORA kiszolgáló egységei, tehát az irodái megújításra vártak még, és most ebből az energetikai pályázatból remélhetően sikerül majd megtenni. Talán az idei évben elindul majd az építkezés. Ennek az egésznek a beruházási költsége egy olyan 300 millió forintnyi lesz" - mondta
Puskás Tiadar polgármester.

A kivitelezés mindhárom helyszínen várhatóan még idén elindul, és a tervekszerint két éven belül be is fejeződhetnek a munkálatok.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb