Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szombathelyen is lesznek kölcsönözhető kerékpárok

Európa-szerte, de már itthon is számos nagyvárosban sikeresen működik a közbringa program. Ennek lényege, hogy a városon belüli közlekedés megkönnyítése érdekében, telepített állomásokon lehet kerékpárokat kölcsönözni, illetve azokat letenni. Ebbe a programba kapcsolódik be uniós támogatással Szombathely.
A városközpontokban a gyors, rugalmas és kiszámítható közlekedés legfőbb eszköze a kerékpár, amennyiben ehhez rendelkezésre állnak a jól kiépített kerékpárutak és az egyszerűen hozzáférhető kerékpárok. Szombathely kerékpárosbarát fejlesztéséhez kapcsolódóan elkészült egy terv, amely magába foglalja a kerékpárút-hálózat bővítését és felújítását, valamint a közbringa programot is. Ennek birtokában a város eredményesen pályázott uniós támogatásra. „A közbringaprogram keretében különböző helyeken lehet majd a szolgáltatásokat igényevenni. Ilyen helyszín a vasútállomás, az Ady tér, a buszpályaudvar, a kórház területe, majd az egyetem, többek között ezeken a helyszíneken lesznek és a Fő téren is lesznek majd olyan bringák, amelyeket a lakosság használni tud" - mondta Illés Károly alpolgármester.

A közbringa program szombathelyi kiépítésére 100 százalékos támogatás mellett mintegy 80 millió forint áll rendelkezésre európai uniós forrásból. „Egy állomáson 8-10 kerékpárt lehet majd igénybevenni, ezeket nyilván egy másik állomáson lehet majd lerakni. Természetesen ez bankkártyával lehet majd üzemeltetni. A szombathelyiek a Szent Márton kártyával kedvezményesen tudják ezt majd használni. Én úgy gondolom, hogy a városban nagyon közkedvelt a kerékpározás, még jóval több kerékpárút fog épülni" - fogalmazott Lendvai Ferenc, a gazdasági és városstratégia bizottság elnöke.

Szombathelyen a viszonylag kis távolságok miatt nagy hagyományai vannak a kerékpározásnak. Sokan ezzel járnak munkába, intézik ügyeiket, bevásárlásaikat. A közbringa program ezeket a lehetőségeket bővíti tovább, és megteremti a feltételeket ahhoz is, hogy a városba vonattal, vagy autóbusszal érkezők kerékpárral is megközelíthessék úti céljukat.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Elmaradnak a programok
  Elmaradnak a programok Valamennyi intézményünkben elmaradnak előadásaink és egyéb programjaink!
 • Elmaradnak a programok
  Elmaradnak a programok 2020. március 12-től a Herényiek Háza meghirdetett programjai, közösségi eseményei, foglalkozásai elmaradnak! A koronavírus megelőzése…