Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Közgyűlést értékeltek a pártok

2017-03-03, 12:24
   |   Kategória: Tér-Kép
A Weöres Sándor Színház igazgatói pályázatról, a költségvetésről, és a tervezett fejlesztésekről esett a legtöbb szó a közgyűlést követő, péntek délelőtti sajtótájékoztatókon. A feszültségektől sem mentes, éjszakába nyúló ülésen 21 napirendi pontot tárgyaltak, a legnagyobb figyelem kétségkívül a színházigazgatói pályázat körüli vitára irányult.
Hat módosító javaslata közül egyik sem került napirendre - kezdte sajtótájékoztatóját Balassa Péter. A Jobbik képviselője szorgalmazza, hogy készüljön az Ady tér fejlesztésére egy "B" terv is, ha nem sikerülne átköltözetni a buszpályaudvart a vasút közelébe. Korainak tartja a vásárcsarnok átépítésének terveit, szerinte további egyeztetésekre lenne szükség. Megszavazta a költségvetést, elsősorban azért, mert végre megtörténik a hivatali dolgozók alapilletmény-emelése. Mély morális válságba került a város - ezt már a színházigazgatói pályázat kapcsán mondta a jobbikos képviselő. Tudatosan maradt távol a szavazástól, mert szerinte egy tisztességtelen eljárásban nem lehet tisztességesen szavazni. Feljelentést tesz, hogy kiderüljön, ki szivárogtatta ki Dér András pályázatát.

A költségvetés megalkotásánál az egyensúly biztosítása volt a fő szempont - emelte ki Molnár Miklós. Az alpolgármester hozzátette: tartható a büdzsé, ám az a tavalyinál feszítettebb, kisebb az évközbeni mozgástér. Prioritásként kezelik a béremelést, a fejlesztésekhez szükséges önrészt és az útfelújítási programot. A színházigazgatói pályázat kapcsán a Pro Savaria egységes álláspontját képviselte a szavazásnál, hogy ne legyen változás az igazgatói poszton. Kifejtette, hogy ami történt, méltatlan a városhoz, a színházszerető emberekhez és Jordán Tamáshoz is. Szerinte ennek az ügynek csak vesztesei vannak, és a legnagyobb baj, hogy nem látja a kiutat, hiszen a színház már így is késésben van a következő évad tervezésével.

Illés Károly alpolgármester a Romkert, a fedett uszoda, a vásárcsarnok és a közvilágítás fejlesztését emelte ki a közgyűlési témák közül, továbbá szólt arról, hogy hat elektromosaut-töltőállomást hoznak létre a városban, amelyek környékén a zöld rendszámos autók ingyen parkolhatnak. A költségvetésről elmondta: nem lesz szükség hitelfelvételre, a büdzsé egyik legfontosabb eleme a bérfejlesztés. Lendvai Ferenc felidézte a színházigazgatói pályázat eredménytelenségének előzményeit. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, titoktartási nyilatkozatot írtak alá a bírálóbizottság tagjai, Dér András pályázata mégis kiszivárgott. Hozzátette: senki nem örül, hogy ez lett a vége, Jordán Tamás többet érdemelt volna, ugyanakkor a történtekben komoly felelősség terheli az ellenzéket.

A baloldalnak határozott álláspontja volt Jordán Tamás támogatása, azt hitték, egyedüli pályázóként a döntés egyértelmű - közölte Nemény András. Szerinte méltatlan, hogy a városvezetés a szakmai döntés hiányára hivatkozik, miközben a nemzet színészei is kiálltak a jelenlegi igazgató mellett. Mint mondta: csak arra tudnak gondolni, hogy Hende Csaba megtiltotta, hogy a pályázat érvényességéről döntés szülessen, a fideszes képviselők pedig asszisztáltak ehhez. Hozzátette: Balassa Péter azzal, hogy nem szavazott, bizonyította alkalmatlanságát, és a fideszhez sodródott. Sérelmezte, hogy új pályázat kiírására nem került sor, ezzel a színház országos pénzügyi támogatását teszi kockára a városvezetés.

1 hozzászólás

 • Írta: Robbin 2017. máj. 20., szombat Hozzászólás hivatkozás
  Robbin

  I think this is one of the most vital information for me.
  And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The website style
  is great, the articles is really nice : D.
  Good job, cheers

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb