Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Bölcsődék újulnak meg Szombathelyen

A nyílászárócsere, a hőszigetelés és a konyha - ez a három legfontosabb felújítandó dolog a Csodaország Bölcsődében. A közel 100 millió forintos építkezés nyár elején kezdődik, és - ha minden a tervek szerint halad - év végére befejezik a munkálatokat.
Ez az a böcsőde, ahol még egyedül nem volt nyílászáró csere, pedig már nagyon ráférne a felújítás: az ablaküvegek töröttek és a hőszigetelés is rossz. A szülők ezért is örülnek a korszerűsítésnek. “Nem mindegy, hogy az ember milyen körülmények közé jön be, és azért erre a bölcsődére már ráfér a felújítás. Szerintem ami a legfontosabb, hogy a nyílászárókat kicseréljék, nem mindegy, hogy mennyire kell fűteni, mennyire jön be a hideg" - mondta Béldi Zsuzsa édesanya.

A szülők véleményét is meghallgatta a város polgármestere, akinek személyes kötődése is van az intézményhez. “Én is ide hordtam a gyerkeimet, igaz, hogy annak már van 35 éve" - tette hozzá Puskás Tivadar.

A régi konyhát is megnézte Puskás Tivadar polgármester és Hende Csaba országgyűlési képviselő. Talán ez a legkorszerűtlenebb része a bölcsődének. Várhatóan ennek felújítása kerül majd legtöbbe. “Az egyetlen bölcsődénk a városban, ahol még a régi nyílászárók találhatók meg, és nem kerültek cserére, ezek többségében korhadt fa nyílászárók, és ki sem lehet nyitni őket. Itt is lesz tető- és homlokzatszigetelés, valamint egyedül ebben a bölcsődében lesz teljes főzőkonyha felújítás" - mondta Pósfainé Sebestyén Bianka, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény intézményvezetője.

A munkálatok júniusban kezdődnek. Emellett három másik intézményt is korszerűsítenek. “Az Európai Unió forrásaiból, a kormány által meghirdetett ún. TOP-os pályázat részeként 4 bölcsőde újul meg Szombathelyen, összesen 343 millió forintot költ a város illetve az ország ezekre a bölcsődékre" - hangsúlyozta Hende Csaba országgyűlési képviselő.

Az oktatási intézményfelújítási program tovább folytatódik Szombathelyen. Most erre nyíltak uniós és állami pályázati források, és a város igyekszik ezeket a lehető leghatékonyabban kihasználni.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb