Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Államigazgatási épületek újulnak meg

A kormányhivatal Hollán Ernő utca szárnyának felújításával kezdődött meg a megyében az államigazgatási épületek rekonstrukciója. Ez a folyamat az idén új lendületet vesz, amelynek eredményeként több hivatal kap új külsőt és jelentősen javul az épületek energiafelhasználása is.
A Vas Megyei Kormányhivatal épület rekonstrukciós programjának eddigi leglátványosabb eleme a Megyeháza Hollán Ernő utcai szárnyának a felújítása volt. Az elmúlt időszakban foglalkoztatási főosztály Vörösmarty utca, valamint az erdészeti hivatal Batthyány téri épülete is új külsőt kapott. A program az idén tovább folytatódik.„Most az új ciklusban a KEHOP -nak nevezett Környezetvédelmi és Energiahatékonysági Program program keretében a kormányhivatal 1 milliárd forint összegű energiahatékonysági fejlesztést fog megvalósítani. Ez tizenegy épületünket jelenti" - mondta Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

A kormánymegbízott elmondta, nem mindegy, hogy az állam és intézményei milyen állapotú épületekben működnek, ezért nagy jelentőségű a rekonstrukciós program megvalósítása. A hivatalok homlokzati felújításánál, valamint a nyílászárók cseréjénél kiemelt szempont az energiahatékonyság. Az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztések 20-40 százalékos működési költség megtakarítást eredményeztek. Jelenleg megyeszerte újabb tizenegy kormányhivatali épület rekonstrukciójának előkészítése zajlik. „Lezárultak a közbeszerzési eljárásaink. A kivitelezőkkel szerződéseket kötöttünk. Négy esetben már munkaterület átadása is megtörtént, megkezdődtek a munkák. 2017-es esztendőt írunk, reméljük ennek javát az idén befejezzük" - tette hozzá Harangozó Bertalan.

Ezek közé a fejlesztések közé tartozik a népegészségügyi főosztály Sugár úti épülettömbje, megújul az élelmiszerlánc-biztonsági főosztály Zanati úti telephelye, valamint a Wesselényi utcában a műszaki, biztonsági főosztály épülete is
.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb