Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Épül a romkerti sétány

A Romkertben javában dolgoznak a szakemberek - egy olyan sétaút készül, amelyen az Ady térig lehet majd sétálni a római kori emlékek között. Ezeket a munkálatokat tekintette meg Hende Csaba országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar polgármester.
A középkorban vár magasodott a mai romkert területén. A gyilokjárójának a nyomai még jól látszanak a területen. A faszerkeszet megújításán dolgoznak most a szakemberek. “Ennek volt egy védőfalazata, ami ugyan többszörösen meg lett újítva, de nincs olyan állapotban, hogy ez terhet tudjon hordani, éppen ezért nagyon fontos az, hogy a felépítmény az stabil legyen, és az egészet, tehát az átjárót tartani tudja" - tett hozzá Csapláros Andrea, a Savaria Múzeum igazgatója.

Most az ácsok dolgoznak a 7-8. századi műemléken. Az egykori várfalat szinte teljesen beburkolták a könnyűszerkezetes állvánnyal: most olyan, mintha fából lenne itt egy viszonylag hosszú híd. “A Romkert-sétánynak az a lényege, hogy a Mindszenty tér és az Ady tér összekötődik. Az, hogy minden szombathelyi szabadon végigsétálhat ezen a sétányon, és látja, hogy jobbra is, balra is, előtte is, mögötte is történelmi épületek vannak. Tudja azt, és érezze mindenki, hogy egy olyan városban lakik, aminek múltja van, olyan városban lakik, aminek története van" - hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester.

A sétány felújítása csak az egyik a Romkertben zajló munkálatok közül. Közép-Európa legnagyobb összefüggő mozaikját szeretnék megmenteni - itt minden folyamatban lévő korszerűsítés ezt a célt szolgálja. “Kitüntetett helyen fekvő város, mai szerencséjét, virágzását, gazdasági fejlődését is a helyének köszönheti, hiszen mindent a földrajz dönt el. Ma is utak és vasutak találkozásában fekszik ez a város, és ezt az adottságát kell kihasználnia" - fogalmazott Hende Csaba országgyűlési képviselő.

A mintegy 180 millió forintba kerülő sétány - ha minden a tervek szerint alakul - legkésőbb június elejére elkészül.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb