Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tuzson Bence: Szombathely számíthat a kormány támogatására

2017-04-10, 08:22
   |   Kategória: Tér-Kép
Szombathelyen több fejlesztés is kormányzati támogatással valósulhat meg a közeljövőben, ezek egyike a római és középkori város maradványait őrző Romkert felújítása. Itt tartott sajtótájékoztatót Tuzson Bence országjáró körútjának pénteki állomásán, Hende Csaba országgyűlési képviselővel és Puskás Tivadar polgármesterrel közösen.
Szombathely egyszerre kulturális, oktatási és gazdasági központ, így továbbra is számíthat a kormány támogatására - jelentette ki országjáró körútjának pénteki állomásán Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. A Romkertben éppen egy nagyjából 180 millió forintos beruházás zajlik a Szent Márton-program keretében, kormányzati támogatással. Az építkezési területen Puskás Tivadar polgármester más fejlesztésekről is beszélt. Megemlítette a többi között a Berzsenyi téren és a Smitt Múzeumban zajló munkálatokat. Hende Csaba országgyűlési képviselő az építkezésekkel együtt járó kellemetlenségek miatt türelmet kért a lakosságtól

Kiemelkedően alacsony, mindössze 2,37 százalékos a munkanélküliségi arány a városban - hangsúlyozta Tuzson Bence. Hozzátette, hogy az ipar fejlődésének egyik záloga a 86-os út megépítése, valamint a vasútvonalak villamosítása volt. Emlékeztett arra, hogy a járműipar kiemelkedő szerepet kap a térségben, valamint a gyakorlatorientált szakképzés jelentőségét is méltatta.
“Itt, Szombathelyen a felsőfokú műszaki képzés is megindult, és meg tudott erősödni itt helyben, sőt, talán az országban itt az egyik legerősebb a duális képzés, amelynek következtében a hallgatók már az ipar területésn is szaktudást szerezhetnek, azaz amikor elvégezték az egyetemet, itt maradhatnak Szombathelyen, itt tudnak maradni Szombathelyen, itt kapnak munkát, ezzel erősítik egyrészt az oktatást magát, másik részről pedig a gazdaságot" - fogalmazott Tuzson Bence.

1 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb