Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fontos kérdésekről tárgyalt a gazdasági és városstratégiai bizottság

2017-04-24, 18:47
   |   Kategória: Tér-Kép
A városháza felújításával, a víztorony és környékének rendezésével, a képtár és a romkert turisztikai fejlesztésével, valamint a Szent Márton Intézet létrehozásával is foglalkozott hétfő délutáni ülésén a gazdasági és városstratégiai bizottság.
Összesen mintegy 630 millió forint áll rendelkezésre a Település- és Területfejlesztési Operatív Programban a városháza felújítására. Ebből az összegből 420 millió forintot fordíthatnak a külső homlokzati, valamint az energetikai rekonstrukcióra. A tervezők sok növényzettel és nagyobb üvegfelületekkel tennék korszerűbbé az épületet. A gazdasági és városstratégiai bizottság támogatta az elképzelést.

A testület egyetértett azzal is, hogy pályázati forrásból 500 millió forintot fordítsanak a víztorony és környezetének rendezésére, több mint 1-1 milliárd forint áll rendelkezésre a képtár, valamint a romkert turisztikai célú fejlesztésére.

A bizottság tagjai támogatták, hogy szombathelyi önkormányzat részt vegyen egy olyan nemzetközi projektben, amelynek célja a Szent Márton-i eszmének21.századi eszközökkel történő ápolása. Az emlékév ugyan véget ért, de a programok folytatódnak, ezért Szent Márton életének, kultuszának és hagyományának további kutatására, valamint programok szervezésére a város létre kívánja létrehozni a Szent Márton Intézetet. Az előterjesztés szerint az intézet a Savaria Múzeum tagintézményeként működne.

A bizottság a közgyűlésnek elfogadásra ajánlja a SZOVA Zrt. és a SZOMHULL Kft. 2016. évi beszámolóját, valamint az önkormányzat elmúlt évi költségvetésének a zárszámadását is.
1 hozzászólás

 • Írta: Gavin 2017. máj. 20., szombat Hozzászólás hivatkozás
  Gavin

  Heya i am for the first time here. I found this
  board and I find It really useful & it helped me out a lot.

  I hope to give something back and aid others like you helped me.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb