Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Távhőszolgáltatás: a lakók érdekei érvényesültek

Nem kell kell minden egyes lakó beleegyező nyilatkozata a távhőszámlák kiállításához- így módosította a szeptemberi közgyűlés a Távhő rendeletet. Napokon belül megkapják a fogyasztók a költségosztó számlákat is.
Az év elején fogadta el a közgyűlés a város új távhőrendeletét. A lakásszövetkezetek azonban szinte azonnal aggályukat fejezték ki. Elsősorban amiatt, mert a felhasználó lakásszövekezeteknek vagy társasházaknak alá kellett volna íratniuk egy nyilatkozatot a díjfizetőkkel, hogy elfogadják a kiküldött költségosztós hőfelosztás eredményét. Ez több ezer embert érint, mondta a Szombathelyi telvízió Szombathely-Ma című adásában a Bem Lakásszövetkezet elnöke. Ennyi emberrel aláiratni a papírokat és ezeket eljuttatni a szogáltatónak, nem kis gondot okozott volna. Volt egy olyan verzió is, amely szerint a díjfizető aláírása elmaradt volna, de a felhasználónak kellett volna nyilatkoznia a díjfizető nevében. Ez is elképzelhetetlen , hiszen  egy-egy lakásszövetkezet vagy társasház képviselője magára vállalja azt, hogy a magántulajdonosok lakásában lévő fűtéselszámolást elfogadja -hangsúlyozta Beliznay Pálné. A lakásszövetkezetek szerint az is gondot okozott volna, hogy ha csak egy lakó is kifogásolta volna az elszámolást, a jogorvoslat ideje alatt a többieknek se lehetett volna kiállítani a számlát az adott lépcsőházban.

 Az új rendeletből, amelyet a szeptemberi közgyűlésen fogadott el a képviselőtestület, kikerült az aláírási nyilatkozat. A módosítás október 5-étől már hatályba is lépett,így  a költségosztó számlákat ki tudja állítani a Távhő. Ezeket néhány napon belül kikézbesítik a fogyasztóknak, az októberi havi számlával együtt.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb