Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Két nap alatt nyolc tonna szemetet gyűjtöttek

Hatszáz zsáknyi, mintegy 8 tonna szemetet gyűjtöttek össze az erdészek 2 nap alatt. Csak a szombathelyi parkerdőből annyit szedtek össze, mint a sárvári igazgatóságuk egész területéről. Országosan évente 110 millió tonna szemét keletkezik, becslések szerint ennek legalább 10 %-a illegális hulladéklerakókra kerül.
Petpalackok, nejlontáska, zacskó, de már az autón van fönt fotel, heverő, meg minden - Az erdészet munkatársa azt mutatja, mi minden került rövid idő alatt a zsákjába. A Parkerdőben annyi a szemét, hogy a nagytakarítást végzőknek keresniük sem kell. "Itt az embereknek a szemléleten kéne változtatni, mert siralmas. Évente 2-3 alkalommal szedjük itt a szemetet. Semmi látszata nincs, máma összeszedjük, holnapra itt van, a szeméttelep meg itt van 50 méterre" - mondta Sáfrányos László.

A Szombathelyi Televízió stábja március végén járta a parkerdőt, hogy megmutassa az aktuális helyzetet. A szeméttelep mellett egy tábla tiltja a hulladék lerakását, mégis hatalmas volt a kupac. Az erdészet munkájának köszönhetően most megszépült a terület. A társaság éven át folyamatosan takarítja az állami erdőket, most két napig 60 munkatársuk gyűjtötte a szemetet. "Minden időszaknak megvan a saját fő feladata. Most befejeztük a tavaszi erdősítéseket, és most következnek a tavaszi nagytakarítások, amik mind a négy igazgatóságunk területén folyamatosan történnek" - tett hozzá Varga Péter, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. közjóléti csoportvezetője.

A tapasztalat szerint a városok környezetében a legszemetesebbek az erdők. Háztartási hulladék, elektromos gépek, bútorok, ruhadarabok, cipők, és építési törmelék is jellemző a bokrok, fák alatt. A közjóléti csoportvezető szerint a kerti zöldhulladék is jelent veszélyt az erdőre, hiszen az őshonos növényeket elnyomó inváziós fajok is kikerülhetnek a természetbe. Két nap alatt 8 tonna szemetet gyűjtöttek össze.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb