Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Klímavédelmi kérdésekről tanácskoztak

"Globális környezeti problémák Vas megyei vonatkozásai címmel szervezett konferenciát a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány és a Vas Megyei Önkormányzat. A rendezvényen kitüntették azokat a szakembereket, akik sokat tettek a környezet védelméért.
Hogyan érinti Vas megyét a klímaváltozás? Hogyan tudunk védekezni a felmelegedés káros egészségügyi hatásai ellen? Többek közt ezekkel a kérdésekkel foglalkozott a Vas Megyei Önkormányzat és a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány által szervezett konferencia. "Régebb óta zajlik a Vas megye klímastratégiájának kidolgozása és szemléletformálás című projektünk, amely a Vas Megyei Önkormányzat egy KEOP-os pályázata által indulhatott el és valósulhatott meg. A mai rendezvény is ennek a része" - tette hozzá Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke.

Az előadások bemutatták a globálisan érezhető környezeti ártalmakat, a hulladékgazdálkodás, az ívóvízkészlet vagy a légszennyezettség kérdését, de mindenki által érzékelhető problémákkal is foglalkoztak. "Pillanatnyilag a tengerszint emelkedése még nem gyűrűzik be mindennapi problémaként Magyarországra, de a hőhullámok, a kritikusan magas hőmérsékletű napok vagy egyes fertőző betegségek egyre gyakoribbá válása, ezek már mindennapi problémák" - mayarázta Stánitz Éva megyei tisztifőorvos.

A rendezvényen Gayer Gyula emlékplakettel ismerték el azok munkáját, akik Vas megye környezet- és természetvédelmében kimagasló tevékenységet végeztek. "Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az Írottkő Natúrparkért Egyesület már megkapta, mint egyesület ezt a díjat, és 10-12 év után most személyemben valószínű hogy a 20 éves jubileumnak köszönhető, illetve annak a tevékenységnek, amit én bátran állítom, hogy töretlenül végzünk 20 év óta" - fogalmazott Bakos György, az Írottkő Natúrparkért Egyesület elnöke.

A Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány által odaítélt „Környezetvédelemért” díjat Brumbauer József, a BPW Hungária Kft. nyugalmazott ügyvezető igazgatója kapta.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Forgalomkorlátozások kedden
  Szombathelyen tartják meg a Tour de Hongrie kerékpárverseny felvezető rendezvényét. 
 • Vihar után
  A vasárnap délutáni vihar nyomai még ma is láthatók városszerte.
 • Lovastúra a hűség falvaiban
  Lovastúra a hűség falvaiban Hatodik alkalommal emlékeztek meg a leghűségesebb Pinka-völgyi falvakról.  Évrő évre két napos lovastúrával járják végig…
 • Jubiláló házaspárok
  Jubiláló házaspárok Mintegy 450 házaspár vett részt a Székesegyházban a hétvégén megrendezett találkozón. Hagyomány, hogy az egyházmegye…
 • Ismét munkába álltak a Haladás labdarúgói
  Ismét munkába álltak a Haladás labdarúgói Megkezdte a felkészülést a júliusban induló bajnoki szezonra a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapata. A zöld-fehérek keretében…

Legnépszerűbb