Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tavaszi munkák a városban

Évelő növényeket telepítenek, gyomlálják a járdaszigeteket és a zöldterületeket díszítő ágyásokat a szombathelyi parkfenntartó munkatársai városszerte. A fűnyírás mellett ebben a hónapban ez a legfontosabb tevékenységük.
Az áprilisi fagy sok kárt okozott a városi zöldterületek növényeiben is, így ebben a hónapban a szombathelyi parkfenntartó legfontosabb munkálatai közé tartozik az évelő és egynyári növények telepítése. "Alternantherát ültetjük szegélyként, belülre pedig Begóniát ültetünk valamint Gaurát mintának. A Gaura az egy közepes növekedésű, az Alternanthera pedig szegélynek való, maximum öt-tíz cm magasságot ér el" - tette hozzá Kulcsár Krisztián városi kertész.

Ebben az évben közel negyvennégyezer egynyári növényt ültetnek a város harminc különböző helyszínén. A napokban a Csónakázó tó környékén dolgoznak a parkfenntartó munkatársai. "Elsősorban népszerű fajtákat, és városálló fajtákat igyekszünk kitelepíteni. Érdekességképp elmondható, hogy minden évben törekszünk arra, hogy valamiképpen csökkentsük az egynyári felületeket, mivel ezeknek a fajlagos költsége a legnagyobb, de természetesen a kiemelt turisztikai helyszíneken, forgalmas helyeken és a népszerű helyszíneken megtartjuk ezeket és mindig új fajtákkal kísérletezünk" - fogalmazott Kiss Dávid, a Szompark ügyvezetője.

Idén hozzávetőlegesen 34 fajta növénnyel díszítik a várost. A fejlesztések függényében évről évre nő a zöldfelületek aránya.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…