Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Több fontos ügyben döntött az Oktatási és Szociális Bizottság

A horvát nemzetiség oktatási-nevelési programjához szükséges döntéseket hozott, óvodai csoportlétszámokat határozott meg, és a Szombathely visszavár ösztöndíjpályázat kereteiről is tárgyalt mai ülésén az Oktatási és Szociális Bizottság.
Elkészült az előzetes vázlatterv arra vonatkozóan, hogy a volt Szent-Györgyi-iskola épületében  horvát nemzetiségi óvoda, általános iskola, gimnázium és kollégium létesüljön. A horvát önkormányzat az óvodai csoport mellett már a következő tanévben elindít egy 12 fős osztályt - egyelőre a volt Gyermekek Háza épületében. Jövő év januárjában ugyanakkor megkezdik a Pázmány körúti ingatlan felújítását is - ehhez szükséges döntést hozott szerdai ülésén az Oktatási és Szociális Bizottság.

A testület támogatta, hogy az Egyesített Bölcsődei Intézmény pályázatot nyújtson be szakdolgozóinak a továbbképzésére.

Határoztak arról is, hogy a soron következő nevelési évben 103 óvodai csoport működik majd  átlagosan 23 gyermekkel a szombathelyi óvodákban.

A bizottság jóváhagyta a városi diákönkormányzat éves programtervét.

Továbbá meghallgatott és elfogadott a feladatellátásról szóló szakmai beszámolókat. Tárgyalt a testület a „Szombathely visszavár” felsőoktatási ösztöndíjpályázat kiírásáról. Ezúttal 29-en pályázhatnak támogatásra azok  a hallgatók, akik hiányszakmát tanulnak. Az  óvodapedagógus, tanító, orvos, gépész-, valamint villamosmérnök, logopédus, gyógypedagógus, ápoló, szakápoló, diplomás ápoló, továbbá egészségügyi asszisztens és szakasszisztens képzésben részt vevő pályázók 50 vagy 30 ezer forint ösztöndíjat kaphatnak.

A nyílt ülés végén támogatási kérelmeket bírált el az Oktatási és Szociális Bizottság.

 
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • Összefogás a tiszta zöldfelületekért
  Összefogás a tiszta zöldfelületekért Szombathely legnagyobb zöldfelületének megtisztításért fogott össze egy napokban alakult civil szerveződés az önkormányzattal és az…
 • Vörös veréb
  Vörös veréb Díszbemutató és közönségtalálkozóVendégünk a film egyik karakterét alakító, szombathelyi származású színésznő  - Pethő Kincső