Nyomtatás

Több fontos ügyben döntött az Oktatási és Szociális Bizottság

2017-06-14, 13:14
   |   Kategória: Tér-Kép
A horvát nemzetiség oktatási-nevelési programjához szükséges döntéseket hozott, óvodai csoportlétszámokat határozott meg, és a Szombathely visszavár ösztöndíjpályázat kereteiről is tárgyalt mai ülésén az Oktatási és Szociális Bizottság.
Elkészült az előzetes vázlatterv arra vonatkozóan, hogy a volt Szent-Györgyi-iskola épületében  horvát nemzetiségi óvoda, általános iskola, gimnázium és kollégium létesüljön. A horvát önkormányzat az óvodai csoport mellett már a következő tanévben elindít egy 12 fős osztályt - egyelőre a volt Gyermekek Háza épületében. Jövő év januárjában ugyanakkor megkezdik a Pázmány körúti ingatlan felújítását is - ehhez szükséges döntést hozott szerdai ülésén az Oktatási és Szociális Bizottság.

A testület támogatta, hogy az Egyesített Bölcsődei Intézmény pályázatot nyújtson be szakdolgozóinak a továbbképzésére.

Határoztak arról is, hogy a soron következő nevelési évben 103 óvodai csoport működik majd  átlagosan 23 gyermekkel a szombathelyi óvodákban.

A bizottság jóváhagyta a városi diákönkormányzat éves programtervét.

Továbbá meghallgatott és elfogadott a feladatellátásról szóló szakmai beszámolókat. Tárgyalt a testület a „Szombathely visszavár” felsőoktatási ösztöndíjpályázat kiírásáról. Ezúttal 29-en pályázhatnak támogatásra azok  a hallgatók, akik hiányszakmát tanulnak. Az  óvodapedagógus, tanító, orvos, gépész-, valamint villamosmérnök, logopédus, gyógypedagógus, ápoló, szakápoló, diplomás ápoló, továbbá egészségügyi asszisztens és szakasszisztens képzésben részt vevő pályázók 50 vagy 30 ezer forint ösztöndíjat kaphatnak.

A nyílt ülés végén támogatási kérelmeket bírált el az Oktatási és Szociális Bizottság.