Nyomtatás

Megújult a Mocorgó Óvoda egyik mosdója

2017-07-16, 22:15
   |   Kategória: Tér-Kép
Mintegy négymillió forintból állították helyre a Mocorgó Óvoda szennyvízvezetékét. Az évek óta fennálló gond miatt az intézmény néhány helyiségét le kellett zárni a gyerekek elől: folyt a szennyvíz a padlón.
Végre jól működik a mosdó a Mocorgó Óvoda földszintjén. Ezt a részt az utóbbi néhány hónapban el kellett zárni a gyerekektől, mert annyira rossz állapotban volt.“A wc-ürítés, a mosdóknak a vezetékbe történő piszkos víz lefolyása komoly gondot jelentett. Ez főleg a földszinti csoportokat jelentette, de azt hiszem, ez a gyors beavatkozás nagyon sokat segített, hisz az utóbbi időben egyik csoport nem is tudta használni a mosdóját" - mondta Tóth Csabáné, a Mocorgó Óvoda vezetője. Mint kiderült, itt a régi cső már repedezett, sőt, a lejtése sem volt megfelelő - a hiba kijavítása mintegy négymillió forintba került. Közben az akadálymentesítést is felfrissítették a szakemberek. “Egy szennyvízvezeték meghibásodás jelentkezett évekkel ezelőtt, ez a probléma fokozódott, és ezért gyorsan be kellett avatkoznunk, itt a szennyvízvezeték gerince cserére szorult, ez a csere meg is történt, ezen a helyszínen már a befejező munkálatokat láthatjuk" - tette hozzá Hujber Bence, a Köznevelési GAMESZ műszaki ügyintézője.

Az óvodában a fűtéskorszerűsítés is időszerűvé vált - a tervek szerint ez is megvalósulhat még ebben az évben. A vezetőség azt reméli, erre még a fűtési szezon előtt sor kerülhet, hogy a 150 kisgyermek maradhasson a saját ovijában.