Nyomtatás

Megújul a Berzsenyi kollégium

2017-08-08, 13:49
   |   Kategória: Tér-Kép
Ablakcsere, homlokzat- és tetőszigetelés, napelemek felszerelése – ezeknek a munkálatoknak a nagy részével már végeztek a Berzsenyi Dániel Kollégium Ady téri épületén. A Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum sikeres pályázatának köszönhetően az intézmény két kollégiuma is megújul - mintegy 215 millió forintos támogatásból.
A Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum közel 215 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert két kollégiumának energiahatékonysági korszerűsítésére. “Kollégiumunk 41 éve, tehát 1976-ban készült. Azt kell, hogy mondjam, ideje volt, hogy ez az energetikai felújítás megtörténjen, hiszen az évek elmúltak nem nyomtalanul, a nyílászáróink, a hőszigetelés elavult, a lapostetőn néhol a víz is sajnos bejött a kollégium helyiségeibe" - mondta Grasl Ottó kollégiumvezető. A régi épület rossz nyílászáróitól az itt dolgozók is szenvedtek. “A két lépcsőház ajtó szembe van és állandó huzat volt, a gyerekek elég sűrűn mozognak délutánonként az intézményben és állandó huzatban dolgoztunk" - tette hozzá Czlenner Attila portás.

A pályázati támogatásnak köszönhetően kicserélték már a nyílászárókat, az épület új szigetelést kapott és felújították a lapostetőt. Ide egyébként egy napelemes rendszer is kerül, így itt megújuló energiaforrással is csökkentik az áramköltségeket. A munkálatokkal várhatóan őszre végeznek.