Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megújul a Szalézi tér

A Szociális Városrehabilitáció II. ütemében megújul a Szalézi tér, valamint a közelében lévő Tóth István park is. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósuló projektek terveit legutóbbi ülésén hagyta jóvá a városi közgyűlés.
A Szalézi-templom előtti pihenőpark kialakítása több lépcsőben valósul meg. „Elsőként ugye tavaly II. János Pál szobra került a térre, és ezért a tér megújul, egy új sétálóút került kialakításra, illetve maga a szobor környezete lett széppé téve. A második ütemben parkosítás lesz elsősorban. Ugye a Szalézi teret egybe kell tekintenünk, mert érdekes módon a Brenner-körút pontosan kettévágja a Szalézi teret" - mondta Lendvai Ferenc tanácsnok

A Szalézi tér templom előtti részéből sétatér lesz. A belső utakat lekövezik, füvesítik, virágosítják a területet. A tervek szerint itt állítják majd föl, jórészt magánadakozásból Teréz anya szobrát is. A pihenőpark mellett új parkolókat is kialakítanak.

A tér meghatározó látványelemei közé tartozik a templom lépcsője. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával megtörténik ennek a rekonstrukciója és akadálymentesítése is.  Ezzel párhuzamosan más munkálatok is zajlanak a templomban. „Most fejeztük be a párkányoknak a felújítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma 5 millió forintos pályázati támogatásából. Meghatározza az épület stílusát. Folytatjuk ezt a munkát, hiszen Szombathelynek a leghidegebb temploma a Szalézi-templom, azért gondoltuk, hogy az ablakcserével ezzel tudjuk javítani a külső hőmérséklet bejövetelt" - fogalmazott Ágh Ernő önkormányzati képviselő, egyházközségi elnök

Hamarosan megújul a Szalézi tér közelében lévő, Tóth István szobrászművészről elnevezett park is. Itt korábban játszótér működött, de ebből mára csak egy hinta, és egy rozzant pad maradt. Tízmillió forintos beruházással új játszóparkot alakítanak ki a területen. A munkálatok várhatóan az ősszel kezdődnek.  
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb